Cat valoreaza un Ferrari 365 GTB/4 Daytona gasit dupa 40 de ani intr-un garaj din Japonia

Ferrari 365 GTB/4 Daytona

Orice model normal Ferarri 365 GTB/4 Daytona in conditii similare ar valora aproximativ 600.000 euro pe piata actuala. Dar acest model, fabricat in anul 1969, care a fost scos la vanzare de o casa de licitatii, era de asteptat sa se vanda cu o suma de trei ori mai mare.

Casa de licitatii RM Sothesby a vandyt acest model in Italia, la Marenello, patria Ferarri, iar suma a fost de 1.8 milioane de euro. De ce asa de mult? Pentru ca masina este unica, in primul rand.

Mai apoi, pentru ca masina a fost ascunsa vreme de 40 de ani intr-un garaj din Japonia si este unica, fiind singurul Ferrari 365 GTB/4 Daytona omologat pentru sosea. Acest model a fost produs in doar 1200 de exemplare intre 1969 si 1973.

Primul model a fost prezentat in anul 1968, la Salonul Auto de la Paris. In acel timp, au mai fost produse inca 1200 de exemplare, asa cum va spuneam, dar au existat si 5 copii create pentru cursele de anduranta. Ferrari 365 GTB/4 a fost odata cea mai rapida masina din lume si putea accelera pana la 280 de kilometri/ora.

Desi acest Ferrari unic si culoare rosie nu este in stare foarte buna, el a atras multi colectionari. Putine persoane stiu ca Ferrari a creat un singur model Daytona cu o caroserie de aluminiu, care a disparut in 1980. Pentru a certifica faptul ca acesta este modelul unicat cu acest tip de caroserie, cei de la Ferrari l-au rugat pe istoricul lor, Marcel Massini, sa isi dea cu parerea si sa confirme autenticitatea.

Modelul unicat a fost finisat in culoarea rosie, specifica marcii, iar in interior are piele neagra. El a fost vandut initial unui Italian, fondator al unei publicatii despre automobile, si a fost in posesia mai multor proprietari italieni pana in 1971, atunci cand a fost exportat in Japonia.

In Japonia a fost condus de cateva proprietari, pana in anul 1980 cand a ajuns intr-un garaj in care a stat neatins timp de 40 de ani. Ferrari 365 GTB/4 Daytona are la bord 36.390 kilometri , iar specialistii cred ca acesta este numarul real de kilometri. Masina a fost vanduta, asa cum va spuneam in Maranello, Italia, alaturi de alte exemplare deosebite.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter