Acest Ferrari 355 S Spider Scaglietti ar putea deveni cea mai scumpa masina vanduta vreodata

Ferrari 355 S Spider Scaglietti

Recordul pentru cea mai scumpa masina vanduta vreodata este pe cale sa fie doborat in curand. Asa cum probabil deja va imaginati, doar o super masina construita de Ferrari ar putea fi in stare de o asemenea performanta. Nici nu este de mirare avand in vedere faptul ca in top 10 al celor mai scumpe masini vandute pana in prezent, opt dintre ele apartin de constructorul de la Maranello.

Cea mai scumpa masina din lume ar putea fi vanduta la inceputul lunii februarie in capitala Frantei, Paris, loc in care se va desfasura celebrul eveniment anual Artcurial Motorcars Salon Retromobile.

Este vorba despre o licitatie care va avea ca protagonist un model Ferrari 355 S Spider Scaglietti. Modelul in cauza a fost construit in urma cu mai bine de o jumatate de deceniu, mai exact in anul 1957, si este pe punctul de a ramane pentru totdeauna in istorie si in inima tuturor pasionatilor auto din intreaga lume.

Exemplarul in cauza a luat viata cu un propulsor V12 cu un volum de 3.8 litri, motorizare cu care a si concurat in urma cu mai bine de o jumatate de deceniu in celebra cursa de 12 kilometri de la Sebring, Florida. In cele din urma, motorizarea i-a fost inlocuita cu un propulsor V12 cu un volum mai mare, de 4.1 litri, si capabil sa dezvolte nu mai putin de 400 de cai putere.

Dupa aceasta imbunatatire la nivel de motorizare, modelul propus la licitatie a evoluat in cursa de 24 de ore de la Le Mans, avandu-i la volan pe pilotii Mike Hawthorn si Luigi Musso. In cele din urma, masina a fost nevoita sa se retraga din cursa, dar nu inainte de a stabili un record de viteza medie de peste 190 km/h.

Pe langa participarea la cursele mai sus mentionate, exemplarul in cauza l-a avut la volan si pe legendarul Sir Stirling Moss, unul dintre cei mai mari piloti britanici de Formula 1. Conform specialistilor, super masina italiana va fi vanduta pentru o suma cuprinsa intre 30 si 34 de milioane de dolari.

Avand in vedere modelul exclusivist de care vorbim si de istoricul cu care vine inzestrat acest model, este de asteptat ca in cursa de la Paris sa intre nenumarati oameni de afaceri pentru care cateva milioane de euro in plus sau in minus nu reprezinta o mare insemnatate. Astfel, nu ar fi de mirare ca recordul de 38 milioane de dolari detinut de un Ferrari 250 GTO din 1962 sa fie depasit la aceasta actiune.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter