15 milioane de dolari pentru un Ferrari 250 GT SWB California Spider

Ferrari 250 GT SWB California Spider

Colectionarii si pasionatii auto din toate colturile lumii au intrat deja in febra cauzata de actiunea de licitatie pentru unul dintre cele mai interesante si mai cautate modele produse de Ferrari. Este vorba despre un exemplar Ferrari 250 GT SWB California Spider care a fost scos la licitatie in urma cu cateva zile de celebra agentie Gooding & Company.

Modelul 250 GT SWB California Spider este unul dintre cele mai reprezentative masini ale „Calutului Cabrat”. Exemplarul in cauza a fost construit in urma cu aproape o jumatate de secol, mai exact in anul 1961. Mai presus decat atat, acesta a fost construit intr-o serie limitata de doar 56 de exemplare, dintre care doar 37 au fost echipate cu faruri acoperite de sticla.

Ideea acestui model a aparut la sfarsitul anilor ’60, atunci cand productia Cabriolet Seria 1 Pinin Farina era inca in plin proces de desfasurare. Cei care au adus in discutie o noua varianta 250 GT au fost Luigi Chinetti si John von Neumann, care au dorit acest model pentru piata nord americana, care se afla in acele vremuri intr-o continua ascenisiune.

Acestia si-au dorit un model care sa poata fi folosit atat de cei care isi doreau o masina pe care sa o conduca in mod obisnuit si care sa le ofere o experienta deosebita, cat si celor care isi doreau sa simta tensiunea unei intreceri auto la sfarsit de saptamana la volanului unui automobil cu performante notabile.

Ca rezultat, a aparut acest California Spider, cu ampatament scurt si lung, caroserie semnata de Scaglietti si un sasiu mai sportiv. Modelul cu ampatament scurt (SWB) beneficia de aportul unei infatisari mult mai sportive si agresive, fiind dotat si cu o suspensie reconceputa sau cu frane cu discuri pe toate cele patru roti.

Exemplarul scos la licitatie poarta sasiul cu numarul 2871 GT si este de culoare rosie. Procesul de productie a fost finalizat pe data de 2 septembrie 1961, ulterior fiind vanduta celebrului designer Gianfranco Frattini pentru un pret incredibil la acea vreme: 5,5 milioane de lire.

Modelul scos la licitatie a avut parte in 1963 si de o prezenta in celebrul film premiat la Oscar „Yesterday, Today, Tommorow” al lui Vittorie de Sica. In 1978, automobilul a fost vandut lui Terzo Dalia, care a revandut-o actualului proprietar sapte ani mai tarziu.

Daca toate acestea nu erau de ajuns pentru a va convinge de valoarea masinii, va spunem si ca exemplarul in cauza nu a suferit pana in prezent nici un fel de lucrare de restaurare, pastrandu-si autencitatea intacta. Oficialii casei de licitatii Gooding Company se asteapta sa obtina pe modelul 250 GT SWB California Spider intre 15 si 17 milioane de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
2020 BMW M5 (F90) FACELIFT - PREZENTARE OFICIALA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter