A fost descoperit cel mai vechi exemplar Ferrari 166 Spyder Corsa! Cat valoreaza acum masina

Ferrari 166 Spyder Corsa

Cu corpul mic si jos si anvelope subtiri, aceasta masina sport nu arata deloc precum cele puternice si scumpe din ziua de azi. Totusi, acest Ferrari 166 Spyder Corsa, care este cel mai vechi model din lume, este inca o masina extrem de atragatoare, nu-i asa?

Modelul, fabricat in anul 1947 este dezvaluit acum, dupa ce a fost complet refacut. Sa vedem un pic din istoria interesanta a lui, pentru ca suntem siguri ca orice impatimit este surprins sa afle despre aceste autovehiculele de colectie.

Ferrari 166 Spyder Corsa a fost fabricat dupa Al Doilea Razboi Mondial de catre Enzo Ferrari, iar acum a fost complet refacut. Si poate va intrebati cat a platit proprietarul pentru a readuce intr-o forma buna masina? Ei bine, asa cum va imaginati, suma este una impresionanta, 500.000 dolari.

Poate parea mult, dar proprietarul, Jim Glickenhaus, din Pebble Beach, California, este de parere ca masina se va vinde acum cu pana la 8 milioane de dolari. Asa mai merita investitia, nu? Masina a fost cumparata de Glickenhaus la o licitatie, in anul 2004 pentru suma de 770.000 dolari.

Declaratiile proprietarului despre motivele achizitiei sunt si ele impresionante: “de indata ce am pus ochii pe ea, a fost ca o dragoste la prima vedere”. Glickenhaus a mai spus, pentru o publicatie din Marea Britanie, ca atunci cand a cumparat-o s-a gandit ca “a te aseza la volanul acestei masini, parea ca si cand ai face o calatorie inapoi in timp”.

Ferrari 166 Spyder Corsa are seria motorului 002, ceea ce inseamna ca aceasta masina a fost primul autovehicul vandut de Enzo Ferrari in decembrie 1947, dupa ce prima constructie a lui s-a zdrobit. Dupa ce masina si-a schimbat cativa proprietari, si dupa ce a fost convertita intr-o masina sport, cel mai vechi Ferrari din lume a trecut prin mai multe incercari de restaurare.

Acestea insa au fost sortite esecului, din pacate, si a zacut intr-un garaj pentru mai multi ani. Atunci a aparut perfectionistul Jim Glickenhaus, care s-a ambitionat sa aduca masina in forma originala si se pare ca a si reusit in cele din urma.

Ferrari 166 Spyder Corsa a fost, asa cum va spuneam, primul model oferit de nou formata companie Ferrari in anul 1947. Atunci au fost construite opt exemplare, numerotate 002C, 004C, 006C, 008C si 010I si 016I. Primele masini vandute catre clienti au fost 002C si 004C, vanduta fratilor Besana, Gabriele si Soave, in anul 1947.

Newsletter

Whatsapp