Oamenii destepti pica examenul auto, cei fara carte nu! Afla ce au descoperit cercetatorii!

Scoala de soferi

Descoperirea surprinzatoare ce face inconjurul lumii nu face referire decat la... examenul auto. Surprinzatoare sau nu, rezultatele cercetatorilor arata ca cei care prezinta cel mai mare risc sa pice testul auto sunt oamenii inteligenti.

De asta se pica la examenul auto? Ca sa nu fim rai, ar trebui sa spunem ca emotiile va coplesesc si va controleaza fiecare muschi din piciorul care tremura pe acceleratie, ca daca vorbim de inteligenta... unora s-ar putea sa le lipseasca. Si chiar asa este: exista o multime de oameni care nu stiu sa citeasca, insa merg hotarati sa treaca examenul auto.

Mi-e greu sa cred ca un neinvatat care nu stie bine nici in ce tara traieste, de studii nu mai zic, va lua examenul auto datorita faptului ca e inteligent. Totusi, cercetatorii afirma ca oamenii care au obtinut o diploma de licenta sau diplome de studii superioare sunt cei mai expusi riscului de a fi respinsi in repetate randuri la examenele auto decat cei care nu au o educatie superioara.

Citeste si: A inceput scoala! Traficul devine dezastru!

In opinia mea, aceasta probabilitate graviteaza sub numarul de 0,0001% din totalul respinsilor. Tin minte, pe vremea cand eram la scoala de soferi, ca instructorul ne motiva spunand ca examenul auto este cel mai usor examen din viata noastra.

Personal, faptul este confirmat, dar britanicii ma contrazic. Conform statisticilor Insurers Privilege Drivexpert, o analiza a peste 1500 de persoane detinatoare de permis auto din Marea Britanie arata ca 59% dintre promovati nu au niciun fel de calificare profesionala si ca acestia au trecut testul din prima, pentru ca la polul opus sa se afle restul de 41%, procent ce ocupa clasa de persoane cu pregatire post universitara, respinsi ai acestor teste sau promovati din mai multe incercari.

Daca vom gandi realist, la cati romani analfabeti sunt in Anglia si in acelasi timp posesori de permise de conducere ai repectivei tari, nu este de mirare ca le stricam astora statisticile. Probabil au si ei acces la cateva procente - dintr-un tot - ocupat de romanii aflati la munca onesta si cinstita in Londra sau Paris.

Revenind la cercetatorii bine tranchilizati de fumul din Amsterdam, aflam ca oamenii creativi, specializati in arte, au reusit sa treaca testele din mai putine incercari, in medie de 2 ori, in comparatie cu media de 3 incercari stabilita de cei care au studiat matematica si stiintele. Fara doar si poate, cel mai bun procentaj este obtinut de cei fara niciun fel de calificare profesionala, obtinand o medie de 1,5 incercari pana la obtinerea permisului auto.

In aceste statistici, locatia de provenienta reprezinta un factor deosebit de important, fapt demonstrat de un studiu din anul 2016, in care Privilege Car Insurance demonstreaza ca oamenii din suburbiile Londrei prezinta riscuri duble de nereusita in comparatie cu populatia din cealalta parte a capitalei.

Te-ar mai putea interesa:

Numai la Craiova se putea intampla! Iata ce au facut acesti muncitori in parcarea unui bloc!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
HATCHBACK: AVANTAJE SI DEZAVANTAJE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter