Evolutia incredibila a jocurilor Grand Theft Auto. De la GTA 2D pana la GTA 5

De-a lungul anilor, tehnologia a evoluat extrem de repede, asa ca nu e de mirare la ce nivel au ajuns jocurile video. Discutam astazi despre evolutia incredibila a jocurilor Grand Theft Auto, de la GTA 2D pana la GTA 5.

Evolutia incredibila a jocurilor Grand Theft Auto. De la GTA 2D pana la GTA 5

Grand Theft Auto este unul dintre cele mai populare jocuri cu masini, iar cei ce il joaca de foarte mult timp sunt incantati de ultima grafica disponibila. Totusi, daca nu esti un fan inrait, nu ar fi rau sa stii care a fost evolutia jocurilor din aceasta serie. Iata evolutia incredibila a jocurilor Grand Theft Auto, de la GTA 2D pana la GTA 5.

Cand a fost lansat primul joc Grand Theft Auto?

Ei bine, Grand Theft Auto si-a facut debutul acum 23 de ani, in anul 1997 si daca ne uitam la grafica pe care o avea acest joc trebuie sa recunoastem ca pare inapoiata. Jocul era 2D, insa ne trezeste anumite amintiri.

Citeste si: 5 cele mai bune simulatoare auto pe care sa le joci chiar in clipa asta

Primul GTA a fost disponibil pe PlayStation 1 si PC, iar lansarea lui a avut loc in anul 1997. Totodata, jocul a dat startul unui nou concept, iar libertatea oferita a dat posibilitatea userilor sa exploreze tot spatiul disponibil.

Mai mult, GTA a introdus si trei orase cu nume fictive: Liberty City, San Andreas si Vice City. Stim cu totii ca toate aceste orase au revenit in jocurile ce au urmat. GTA London 1969 a fost lansat in anul 1999 si a introdus un nou oras.

Grand Theft Auto II

Grand Theft Auto II a fost lansat in anul 1999 pentru PC si PlayStation 1, iar pe Dreamcast a sosit in anul 2000. Aceasta versiune era o evolutie a seriei si oferea o grafica mult imbunatatita. Mai mult, grafica 2D era mentinuta, iar toata actiunea se vedea de sus.

Grand Theft Auto III

Grand Theft Auto III a sosit in anul 2001 pe PlayStation 2, iar pe PC a fost disponibil in anul 2002, in timp ce pe Xbox si-a facut debutul in 2003. Grafica 3D a fost disponibila pentru prima data in aceasta serie, iar userii puteau sa fure inclusvi avioane.

Grand Theft Auto: Vice City

Grand Theft Auto: Vice City a debutat in 2002 pe PlayStation 2, in 2003 pe PC, iar pe Xbox a sosit la sfarsitul anului 2003. Aceasta versiune oferea noi misiuni, tipuri de vehicule si era inspirat de celebrul film Scarface.

Grand Theft Auto: San Andreas

Grand Theft Auto: San Andreas si-a facut debutul pe PlayStation 2 in anul 2004, iar pe PC si Xbox a sosit in 2005. Noutatea o reprezenta faptul ca userii puteau sa exploreze o harta extrem de mare ce cuprindea orasele Los Santos, San Fierro si Las Venturas.

Grand Theft Auto: Liberty City Stories

Grand Theft Auto: Liberty City Stories au fost lansate doar pentru PSP si PS2, la fel ca Grand Theft Auto: Vice City Stories, in anii 2005, respectiv 2006.

Grand Theft Auto IV

Grand Theft Auto IV a sosit in 2008 pe PS3 si Xbox 360, iar la sfarsitul anului a debutat si pe PC. Cea mai importanta noutate pe care a adus-o aceasta versiune a fost posibilitatea de a juca online, iar acest lucru putea fi facut simultan de 32 de jucatori.

Grand Theft Auto V

Grand Theft Auto V reprezinta ultima versiune lansata, ce a sosit in 2013 pe PS3 si Xbox 360, in 2015 pe PC, Xbox One si PS4. Este o evolutie a intregii serii si iti ofera posibilitatea de a te juca in pielea a trei personaje. Inca nu avem prea multe detalii despre Grand Theft Auto 6.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter