'Eu ma retrag, doamna!'. Taximetrist pus la punct de o tanara cu tupeu

Despre practicile nelegale ale taximetristilor s-au scris multe randuri, insa autoritatile par fara solutie in fata tupeistilor de la volanul masinilor galbene. Ba chiar au devenit si mai nesimtiti dupa promulgarea legii impotriva companiilor de ridesharing. Un astfel de taximetrist a fost pus insa la punct de o tanara cu tupeu din Bucuresti.

Tanara a povestit pe Facebook un eveniment de care a avut parte intr-unul dintre taxiurile bucurestene. Ar trebui sa tragem cu totii o lectie, pentru ca cei care gresesc sunt taximetristii, iar practicile lor le pot atrage amenzi uriase sau chiar pierderea serviciului.

Eram pe Calea Calarasilor, pe langa Delea Noua. Soare, eu destul de vesela, asteptam un taxi. E o statie acolo. Pret de o tigara, nu apare niciunul. Plec la troleu. Cat am asteptat la semafor apare un taxi, liber, fac semn, opreste, urc.
Dau buna seara si ii spun adresa.

Ce sa vezi! incepe circul! soferul: Io ma retrag doamna, nu merg in partea aia, ci in ailalta.

Eu ma fac ca nu aud si ii mai spun adresa. asta, deja nervos zice: va rog sa coborati, ma retrag.

Eu (in gand, p… s-o crezi tu) cu voce tare ii spun: ati oprit, erati liber aveti obligatia legala sa faceti aceasta cursa. Daca voiati sa va retrageti, ceea ce e de inteles, trebuia 1) sa nu aveti becul verde activat si 2) sa nu opriti la semnul meu.

soferul: nu merg doamna unde ati spus! Ma retrag. Nu stiti dvs legea mai bine ca mine!

Eu: aveti ghinion! Chiar o stiu! Asadar, aveti urmatoarele variante: fie ne oprim la prima sectie de politie, fie mergeti la adresa indicata. De coborat, nu cobor!

A mai facut mici crize de nervi. S-a isterizat ca i s-a stricat motoru’, nu mai porneste. I-am spus sa se potoleasca si sa cheme prin statie alta masina. Apoi mi-a zis ca lucreaza de 12 ore si poate face un accident. I-am zis ca e ok, murim amandoi, tot vreo 12 ore am lucrat si eu (sunt nebuna, stiu). Intr-un final i-am spus sa se potoleasca si sa puna mana sa-si faca meseria. Culmea e ca s-a linistit. Chiar cred (acum) ca e un sofer ok.

Da’ uite cum ne smintesc vremurile astea!

Ajungem la adresa indicata de mine. Opreste. Se uita la mine asteptand banii.

Eu: bonul fiscal, va rog! Deja imi era teama ca face o alta criza de nervi. Mi-l inmaneaza intr-un final. 22, 88 lei.

Fix atat am platit. Cu 88 de bani in coada. Mi-a urat o seara buna! Eu la fel! De data asta nu il reclam. Doar pun poze!
Ce vreau sa va spun, hai sa cheltuim umpic din timpul nostru si sa-i determinam sa respecte legea taximetriei.
In definitiv, ei si-au dorit asta, nu?”, a povestit tanara pe Facebook.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter