ETA 02 Convertible: un BMW 135i cu caroserie din fibra de carbon!

ETA 02 Convertible BMW 135i

Daca actualul BMW Seria 1 decapotabil vi se pare prea modern sau aveti gusturi ceva mai retro si suficienti bani, va puteti duce masina la compania germana Everytimer Automobile, care va va oferi acest vehicul: ETA 02 Convertible.

Producatorul german a prezentat, in premiera, acest model anul trecut, ba chiar sub forma a doua prototipuri, ambele construite din fibra de sticla.

Ei bine, acum ca a ajuns la etapa de productie, materialul din care este facuta caroseria acestui vehicul din Seria 1 s-a schimbat in... fibra de carbon.

Ca inspiratie pentru designul masinii a fost folosit foarte cunoscutul model decapotabil BMW 2002, masina care, acum prezentata in expozitia Retro Classics (in Stuttgart), este una dintre acele versiuni de serie cu caroserie finisata exclusiv din fibra de carbon.

Pentru a ajunge la varianta ETA 02 Convertible, specialistii de la Everytimer Automobile au renuntat total la caroseria standard a modelului BMW 135i decapotabil si au inlocuit-o cu una complet personalizata.

Asta inseamna si un bot foarte retro, cu lumini circulare si o grila frontala clasica de BMW. Masina beneficiaza si de jante speciale care, in acest caz, par sa fie inspirate de cele de pe modelul M4 GTS, dar fara accentele portocalii.

Pe partea din spate, acest ETA 02 Convertible se foloseste de o iesire dubla a sistemului de esapament, de stopuri rotunde, dar si de un portbagaj complet refacut. Daca ne intrebati pe noi, e foarte usor sa confunzi aceasta creatie Everytimer cu un model de fabrica BMW din anii '70.

Datorita platformei pe care este construit modelul decapotabil 135i, vehiculul este propulsat de un motor bi-turbo in sase pistoane, de 3,0 litri, care produce 302 cai putere. De aceea, masina poate accelera de la 0 la 100 de km/h in aproximativ 5 secunde si atinge o viteza maxima de 250 de km/h.

Sa nu uitam ca toata aceasta operatie de transformare costa in jur de 70.000 de euro...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter