Cea mai mare masina electrica! Are peste 100 de tone si poate merge non-stop fara sa fie incarcata vreodata

Faceti cunostinta cu “eDumper”, o altfel de masina electrica. Bestia cantareste 110 tone atunci cand este incarcata complet si este alimentata de baterii ce cantaresc peste 4 tone. Aceasta este cea mai mare masina electrica din lume.

Produs de Kuhn Schweiz, camionul electric lucreaza constant intr-o balastiera. Acesta transporta piatra din munte catre o fabrica de ciment, fara a avea nevoie de alimentare cu energie. Poate lucra non-stop, fara sa fie incarcata. 

La fel ca la toate masinile electrice, eDumper se bazeaza pe franarea regenerativa pentru a recupera intreaga energie de care are nevoie pentru a face din nou drumul.

“Bestia” electrica are o lungime de 9 metri, 4,5 metri pe latime si tot atat pe inaltime. Rotile au un diametru de 1,80 metri, iar bena, in pozitie verticala, se inalta pana la 8,5 metri, potrivit CNN.

Intr-o singura zi, camionul electric face aproximativ 20 de curse, producand un surplus de 200 kWh de energie, ceea ce inseamna aproximativ 77 MWh pe an. Bateriile sale au capacitatea de 600 kWh si cantaresc peste 4 tone.

Pana si Lucas di Grassi, pilot de Formula 1 si castigator al ePrix-ului de la Ciudad de Mexico, s-a declarat surprins de capacitatea camionului.

“Este magie pura. Inteleg că are acceasi putere precum trei masini Formula E. Am vazut motorul. E impresionant”, a declarat acesta.

 

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter