Un alt oras german interzice partial masinile diesel! Iata cat de mare este problema poluarii!

Motoare diesel poluare

Masinile diesel sunt un subiect foarte delicat in momentul de fata. Masinile diesel sunt principala cauza pentru care gradul de poluare creste masiv. Odata cu scandalul Dieselgate s-a dat nastere unei intregi isterii in legatura cu normele de poluare si cu masinile care pleaca din fabrici avand softuri modificate pentru a pacali testele.

Volkswagen a pierdut multi clienti, un derapaj a existat si la Audi, dar s-au redresat rapid si au oferit vouchere compesatorii pentru a-si tine clientii aproape. Insa nu este de mirare ca se aud zvonuri ca masinile diesel vor fi interzise in curand.

Germania este pregatita deja sa aloce un miliard de euro pentru transportul in comun electric si pentru statii de incarcare electrice in speranta ca poluarea se va reduce masiv. De asemenea, este gata sa interzica productia, cumpararea si inmatricularea masinilor cu combustie diesel tocmai pentru a prelungi durata de viata a cetatenilor si pentru a le oferi o sansa la o viata sanatoasa.

Citeste si: Angajatii Tesla vorbesc despre defectele masinilor care pleaca din fabrica! Iata ce declara acestia!

Si pentru ca zvonurile au si o parte considerabila de adevar, iata inca un oras care interzice masinile diesel: Düsseldorf.

Düsseldorf comunica prin autoritatile sale ca se va interzice rularea masinilor cu combustie diesel pe teritoriul orasului. Este o interzicere partiala, insa nu se stie niciodata cand va atinge pragul in care va fi totala.

Autoritatile orasului german nu sunt singurele care au luat aceasta decizie, avand in vedere ca mai exista alte cateva orase nemtesti care au recurs la o asemenea strategie de combatere a poluarii.

Liniile de productie auto, dar si brandurile auto, nu sunt de acord cu aceasta masura de protectie avand in vedere ca piata cere diesel si inca nu s-a obisnuit cu ideea de masina electrica. Daca oamenii nu ar avea mai avea voie sa foloseasca deloc o masina cu combustie diesel, vanzarile ar scadea considerabil, iar brandurile auto ar avea de suferit avand in vedere ca nu va mai merge atat de bine din punct de vedere financiar.

Fiecare isi vede interesul sau, negandindu-se ca poate poluarea va atinge un grad atat de mare incat nu va mai exista nicio solutie. Prioritatile financiare sunt puse pe un piedestal si nu se clintesc de acolo, insa Germania nu se clinteste din decizia pe care a luat-o. Asta se intampla si cu orasele care cer interzicerea acestor tipuri de masini pe teritoriul lor.

Poate ca nu s-ar fi ajuns aici daca treburile erau facute de la bun inceput asa cum ar fi fost corect si nu s-ar fi apelat la softuri modificate, iar Volkswagen chiar si-ar fi asumat inca din fabrica aceasta eroare si ar fi remediat-o punand pe primul loc siguranta clientilor si nu partea financiara.

Poluarea inseamna un grad de siguranta scazut pentru ca se joaca cu vietile noastre, chiar daca nu ne dam seama si avem impresia ca este doar un subiect discutat pentru ca este la moda.

Te-ar mai putea interesa:

Audi la un pas de un scandal asemanator Dieselgate. Cum trateaza nemtii problema si cate masini sunt afectate?

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter