Dupa M3 sau M4, BMW duce lupta la un alt nivel: prima motocicleta M Power! Cum arata aceasta si cat va costa

Stim ca ati vazut noile modele BMW M3 sau M4, dar ce spuneti despre o motocicleta M? Ei bine, BMW duce lupta la un alt nivel cu prima motocicleta M-Power. Iata cum arata aceasta si cat va costa.

Dupa M3 sau M4, BMW duce lupta la un alt nivel: prima motocicleta M Power! Cum arata aceasta si cat va costa

Dupa ce am vazut noile modele BMW M3, M4 si M5, este timpul sa vorbim despre o alta opera de arta marca M GmbH. De data aceasta pe doua roti, pentru ca BMW duce lupta la un alt nivel cu prima motocicleta M-Power. Cum arata aceasta si cat va costa.

Care este prima motocicleta BMW M?

Ei bine, divizia de performanta a BMW se va specializa si in motociclete, asa ca faceti cunostinta cu BMW M1000RR, prima motocicleta de performanta de la BMW Motorrad.

Citeste si: Ce piese din angrenajul unui BMW se fabrica in Romania

Dupa cum era de asteptat, acest model are la baza superbike-ul BMW S1000RR si vine cu mai multa putere, frane mai puternice, componente de carbon, greutate redusa si mai multe elemente de design. Practic, aceleasi imbunatatiri pe care le gasim la modelele BMW M se gasesc acum si pe motocicleta BMW M1000RR.

Bineinteles, vom avea de a face si cu pachetul M Competition, pe care ne-am obisnuit sa il vedem la modele ca BMW M3 sau M5. BMW Motorrad il va oferi si pentru motocicleta BMW M1000RR si va include piese si accesorii pentru curse, dar si un pachet de carbon si o bascula cu 220 g mai usoare decat cele standard. Totodata, va fi oferit si un lant M!

Ce putere ofera prima si ce pret are BMW M1000RR?

Motorul motocicletei este unul cu patru cilindri in linie si a primit imbunatatiri. Drept urmare, acum vine cu doua pistoane forjate cu doi segmenti de la Mahle, o camera de ardere adaptata cu raport de compresie 13.5, biele mai usoare si mai lungi din titan marca Pankl Racing, tacheti mai ingusti si mai usor, dar si o geometrie a porturilor de admisie ce a fost optimizata. Rotatiile motorului ajung pana la 15.100 rpm!

Puterea totala dezvoltata de motor este de 212 cai, iar greutatea totala ajunge la 192 kg. Asta inseamna ca BMW M1000RR este cu 20 de kg mai usoara decat Ducati Panigale V4 R. Alte modificari aduse sunt franele M, mai puternice, etrieri vopsiti in albastru si jante din carbon.

Daca deja ti-am trezit interesul, iti mai spunem ca prima motocicleta BMW M are un pret de pornire de 33.000 euro cu TVA inclus. Pachetul M Competition mai costa 4.100 de euro, asa ca daca vrei ca motocicleta ta sa fie echipata cu asa ceva, platesti in plus. Asadar, cea mai scumpa motocicleta BMW M1000RR configurata de noi are un pret de 37.100 euro.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter