Afla ce dotari are limuzina prezidentiala a lui Klaus Iohannis

Daca in urma cu cateva zile va informam cu privire la anumite detalii nestiute despre limuzina oficiala care il transporta pe noul presedinte al Statelor Unite, credem ca ar fi interesant sa vorbim astazi si despre automobilul oficial al sefului de stat al tarii noastre. Bineinteles ca dotarile acesteia nu sunt la fel de impresionante, insa credem ca nu strica sa aflam unele detalii despre masina prezidentiala.

In primul rand trebuie sa va spunem ca limuzina prezidentiala este un model Mercedes-Benz S-Class S500 4Matic cu ampatament lung. Modelul in cauza a fost comadat de administratia prezidentiala inca din anul 2014. De asemenea, modelul in cauza se bucura de un succes important si in randul altor cabinete prezidentiale din Europa. Astfel, acelasi S-Class S500 poate fi vazut si la presedintii Slovaciei, Ucrainei, Bulgariei sau Turciei.

Echipat cu o unitate de motorizare V8, Mercedes-Benz S-Class S500 4Matic dispune de 455 de cai putere si un cuplu maxim de 700 Nm. Cu o asemenea echipare tehnica, nici fisa tehnica nu este una de neglijat. Vorbim despre o viteza maxima ce poate fi atinsa de 250 km/h, in timp ce acceleratia de la 0 la 100 km/h este posibil de realizat in doar 4.6 secunde.

Modelele S-Class impresioneaza si prin infatisarea lor extrem de atractiva, imbinand intr-un mix de zile mari stilul, eleganta si sportivitatea. Modelele in cauza sunt echipate cu tractiune integrala si suspensie pneumatica Airmatic cu sistem de amortizare adaptiva controlata electronic ADS Plus.

De asemenea, lista de dotari standard include cateva elemente importante precum farurile LED Intelligent Light System sau sistemul de climatizare automata ThermoTronic. Totodata, lista de dotari optionale este de-a dreptul impresionanta, incluzand chiar si cristale Swarovski care pot fi adaugate farurilor LED.

Printre dotarile gasite pe limuzina prezidentiala se mai numara si un televizor, un sistem de sonorizare HIFI, o cutie frigorifica sau suporturi de pahare. Scaunele din interior sunt de asemenea incalzite, ventilate si dotate cu functie de masaj incorporata.

Fiind vorba despre o limuzina prezidentiala, bineinteles ca si acest model este unul blindat, gata sa faca fata in eventualitatea unor situatii neprevazute de orice fel. Totodata, in interior exista niste locuri speciale in care se gasesc armele din dotarea garzilor care il insotesc pe Presedinte.

Presedintele Klaus Iohannis nu este primul care se foloseste de un model Mercedes S-Class pentru deplasarile oficiale, aceleasi modele fiind folosite si de fostii presedinti Traian Basescu, Emil Constantinescu sau Ion Iliescu. Preul unui asemenea model in varianta standard este de aproximativ 120.000 euro, cu toate taxele incluse.

Videoclipul zilei

Newsletter

Whatsapp