Afla ce dotari are limuzina prezidentiala a lui Donald Trump

Donald Trump Presidential Limo

Saptamana trecuta a fost marcata de instalarea lui Donald Trump in functia de presedinte al Statelor Unite ale Americii, controversatul miliardar american devenind astfel, asa cum se zice, cel mai puternic om de pe planeta. Nu vom vorbi astazi despre politica si nici despre deciziile lui Trump in ceea ce priveste domeniul auto. In schimb, vom vorbi despre limuzina care ii va gazdui deplasarile incepand din acest moment. Chiar daca Donald Trump a fost obisnuit pana acum cu unele dintre cele mai luxoase modele existente, de acum inainte acesta va fi nevoit sa respecte protocolul in aceasta privinta.

Chiar daca odata cu instalarea sa la Casa Alba era de asteptat sa vedem noua limuzina pregatita pentru acesta, Donald Trump va folosi cel putin in urmatoarele luni aceeasi limuzina de care s-a bucurat si Barack Obama din 2009 si pana in prezent. Vom vorbi in randurile care urmeaza despre ce fel de limuzina este vorba si despre dotarile mai putin obisnuite pentru un asemenea model. Spunem mai putin obisnuite gandindu-ne la niste modele standard, insa este evident ca in acest caz avem in fata un adevarat buncar pe patru roti.

Limuzina prezidentiala este flancata de emblemele Cadillac, insa nu putem vorbi despre un model care sa se asemene in vreun cu un altul din gama acestui producator. Ba mai mult decat atat, limuzina in cauza este echipata cu un sasiu, o motorizare tehnica si o transmisie imprumutate de la modelele Chevrolet Kodiak. Si inaltimea de care dispune limuzina se apropie de cea a ultimului model mentionat. Ca si echipare tehnica, vorbim despre o motorizare diesel, aleasa astfel din simplul motiv ca motorina nu este atat de inflamabila precum benzina.

Despre fisa tehnica a limuzinei de la Casa Alba nu se stiu foarte multe informatii, insa nu vorbim in nici un caz despre performante incredibile. Din surse neoficiale, se pare ca modelul prezidential dispune de o masa totala de nu mai putin de 9.000 de kilograme. Tot din surse neoficiale stim si ca acceleratia de la 0 la 100 km/h ar fi posibila intr-un timp de 15 secunde. Insa, in cazul unui asemenea model, nu performantele joaca rolul principal.

Partea la care limuzina prezidentiala impresioneaza cu adevarat este cea legata de sistemul de blindare al modelului. Chiar daca aceste lucruri nu au fost facute publice niciodata de serviciile secrete, se pare ca blindajul limuzinei are o grosime de 200 mm in cazul caroseriei, respectiv 120 mm pentru geamuri. Habitaclul care poate adaposti pana la sapte persoane este, de asemenea, inchis ermetic, pentru a stopa un eventual atac chimic. Portbagajul limuzinei adaposteste de asemenea arme de foc, grenade lacrimogene si chiar un lansator de grenade.

Donald Trump s-a facut deja remarcat prin schimbarile totale de directie impuse din primele zile la Casa Alba, asa ca este de asteptat noua limuzina de care acesta va dispune incepand de la mijlocul anului. Din cate se pare, fondurile alocate pentru acest model sunt de zece ori mai mari decat cele alocate limuzinei din prezent.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter