Din nou ca pe timpul lui Ceausescu. Se va circula in functie de numarul par sau impar al masinii

ciculatie numar par impar

Ministerul Energiei a dezvaluit ca urmeaza sa adopte o serie de reguli drastice pentru soferi. Una dintre ele prevede circulatia alternativa a masinilor, in functie de numarul de inmatriculare al masinii, par sau impar.

Vehiculele care nu se vor supune acestor reguli sunt cele care asigura servicii sociale, precum masinile de salvare, politie sau pompieri. Conform informatiilor oficiale, Ministerul Energiei va publica pana pe 14 decembrie proiectul de ordin privind aprobarea procedurilor de urgenta pentru gestionarea situatiilor de disfunctionalitate majora in aprovizionarea cu titei sau produse petroliere, a situatiilor de urgenta deosebita si a situatiilor de criza locala.

Astfel, daca situatia este considerata a fi una de criza, autoritatile au dreptul sa ia masuri de rationalizare a carburantilor, dupa cum urmeaza:

- Impunerea de restrictii suplimentare de viteza pentru autovehicule
- Impunerea de restrictii de circulație pe baza numerelor de înmatriculare (circulație alternativa par/impar)
- Limitarea utilizarii anumitor categorii de autovehicule
- Rationalizarea consumului
- Restricționarea temporara a cantitatilor de produse petroliere care pot fi achizitionate, prin limitarea vanzarii/achizitiei individuale de produse petroliere la o anumita cantitate, inclusiv prin interdictia completa privind vanzarile de carburanti in alte recipiente/containere (canistre) si/sau prin restrictionarea temporara a utilizarii parcului auto si limitarea si/sau interzicerea temporara a exportului de produse petroliere, arata cei de la legestart.ro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter