Dimensiuni Skoda Superb. Este sau nu mai mare decat un Audi A6?

Skoda Superb este cel mai mare sedan din gama producatorului, dar oare este sau nu mai mare decat un Audi A6? Iata ce am aflat si ce trebuie sa stii despre acest model.

Dimensiuni Skoda Superb. Este sau nu mai mare decat un Audi A6?

Skoda a reusit sa intre in inimile romanilor, deoarece modelele oferite de producatorul din Mlada Boleslav ofera un consum mic, iar intretinerea lor nu costa atat de mult in comparatie cu modele premium construite de producatorii germani.

Am descoperit ca un motiv de cearta, intre soferi si pe forumuri, este legat de dimensiunile unui model Skoda Superb. Este sau nu acesta mai mare decat un Audi A6? Iata ce am aflat si e trebuie sa stie toti soferii!

Prima generatie Skoda Superb

Sa incepem intai cu istoria modelului Superb, de la Skoda. Prima generatie a fost introdusa pe piata in anul 2001 (B5) si folosea platforma B5 PL45+ dezvoltata de grupul Volkswagen. Aceeasi platforma era folosita si de modelul Passat B5.

Citeste si: La cati kilometri cedeaza distributia unei Skoda Superb III

Productia primei generatii a continuat pana in 2008 in Europa, iar in acelasi an a debutat cea de-a doua generatie Skoda Superb (B6). Dupa cum era de asteptat, modelul folosea platforma A6 PQ46 dezvoltata de Volkswagen pentru modelele Passat CC, Tiguan, Passat (B6) dar si VW Sharan sau Seat Alhambra.

Faceliftul celei de-a doua generatii a sosit in anul 2013 si a fost prezentat la Shanghai. Modelul oferea un nou design ce includea faruri cu LED, stopuri cu LED, dar si o versiune cu tractiune integrala si DSG pentru versiunea cu motor diesel, de 2.0 litri.

Cea de-a treia generatie Superb (B8) si-a facut debutul in 2015 si folosea platforma MQB, dezvoltata de grupul Volkswagen. Noua generatie venea cu motoare turbo cu injectie directa, pe benzina si motorina, iar cea mai rapida versiune ramanea Superb 2.0 TSI 4x4 (270 cp): 0-100 km/h in 5.5 secunde si viteza maxima de 250 km/h.

Este Skoda Superb mai mare decat un Audi A6?

Revenim la intrebarea: este sau nu Skoda Superb mai mare decat un Audi A6? Ei bine, intai trebuie sa vorbim despre platforma pe care o foloseste acest model.

Dupa cum am spus si mai sus, ultimul model Skoda Superb foloseste platforma MQB, de la Volkswagen. Audi A6 foloseste platforma MLB, dezvoltata tot de grupul Volkswagen. Asadar, vorbim de 2 platforme diferite, folosite de cele modele.

Haideti sa aruncam acum o privire peste dimensiunile celor 2 modele.

Dimensiuni Audi A6 (C8)

Dimensiuni Audi A6 (C8): Noul model sedan Audi A6 (C8) are o lungime de 4,939 milimetri, o latime de 2,110 mm si o inaltime de 1,457 mm.

Dimensiuni Skoda Superb (B8)

Dimensiuni Skoda Superb (B8): In acelasi timp, Skoda Superb are o lungime de 4,861 mm, o latime de 2,031 mm si o inaltime de 1,468 mm.

Asadar, lucrurile sunt destul de clare, chiar daca nu cu multi milimetri, Audi A6 este mai mare decat Skoda Superb! Daca mai vreti sa aflati ceva despre modelul construit de producatorul din Mlada Boleslav, poti vedea care sunt piesele care se strica, de regula, la o Skoda Superb III.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter