Dezastru la Dacia! Masinile produse la Mioveni, implicate intr-un mare scandal

Probleme pentru motoarele Dacia

Totul a pornit de la plangerea unui roman, posesor de Dacia Duster, care a descoperit problemele la motor si le-a facut publice. La momentul respectiv, reprezentantii Dacia au spus ca nu exista nicio problema, insa ulterior, au inceput sa apara si alte masini, cu aceeasi defectiune. 

In luna aprilie a acestui an, un proprietar de Dacia Duster, cu motor 1.2 TCe, s-a plans de consumul exagerat de ulei al masinii sale, insa cei de la Dacia s-au aparat afirmand ca acel consum este cauzat de faptul ca automobilul este alimentat cu GPL, iar in cazurile respective apar asemenea dificultati. Ulterior lucrurile au inceput sa se complice pentru contructorul francez Renault. Se pare ca motorul H5FT le creează multe probleme clientilor, iar acum un mare scandala sta sa izbucneasca.

Respectiva motorizare o regasim pe numeroase modele ale francezilor. Dacia Duster, Lodgy, Dokker, Renault Clio, Captur, Mégane, Scénic, Kadjar, Kangoo până la Qashqai, Juke, Pulsar Nissan sau Mercedes Citan sunt modelele, care au fost echipate cu H5FT si numarul unitatilor afectate este destul de mare. Potrivit estimarilor, peste 100.000 de masini ar fi afectate, iar constructorul din Hexagon este asteptat sa iasa cu explicatii referitoare la zvonurile aparute.

 

Videoclipul zilei

Newsletter