De unde si la ce pret mai poti cumpara o Dacia 500 Lastun in prezent

De unde si la ce pret mai poti cumpara o Dacia 500 Lastun in prezent

Dacia 500 Lastun este una dintre cele mai surprinzatoare masini care a iesit de pe poarta producatorului de la Mioveni. Acest model inca se mai cauta, iar impatimitii vor si acum sa cumpere un astfel de model. Iata de unde si la ce pret mai poti cumpara un Lastun in prezent.

Daca nu stii ce este o Dacia 500 Lastun, o sa iti spunem ca este un model surprinzator care chiar a iesit de pe poarta producatorului de la Mioveni. Ce pret are si de unde mai poti cumpara un Lastun in prezent.

Cand a fost lansata Dacia 500 Lastun?

Dacia 500 Lastun este un autoturism de oras si a primit numele pasarii lastun datorita dimensiunilor mici pe care le avea. Acest model a fost fabricat intre anii 1988 si 1991 la Timisoara, iar productia a avut loc la fosta uzina Tehnometal, care ulterior a devenit Intreprinderea de Autoturisme Timisoara.

Citeste si: Cat a ajuns sa coste o Dacia Supernova pe site-ul autovit.ro

Conceptul era destul de simplu si prevedea un autoturism de mici dimensiuni pentru soferii de oras, care sa aiba o capacitate de 2+2 persoane (doi adulti si doi copii), dar si un consum de 3 l/100 km, in timp ce viteza maxima nu depasea 70 km/h.

Motorul aflat pe acest model era unul cu 2 cilindri paraleli verticali, o capacitate de 499 cc si dezvolta 22.5 cp. Consumul oferit era de 3.3 l/100 km in mediul extraurban si de 4.5 l/100 km in ciclul urban. Bineinteles, exista si o cutie de viteze manuala, cu 4 rapoarte, iar schimbatorul era amplasat la volan, ca la modelele Trabant.

Lastun-ul mai venea cu tractiune fata, frane cu tamburi, iar viteza maxima era de 106 km/h. Caroseria era fabricata din rasini sintetice rezistente la coroziune, iar greutatea totala era de 590 kg.

Ce pret are si unde poti gasi o Dacia 500 Lastun?

Dacia a produs trei serii ale modelului Lastun, iar prima dintre ele venea cu elementele caroseriei din fibra de sticla, fara tapiserie la interior, scaune imbracate in vinil, fara lumini de mers inapoi si grila frontala integrata in capota. A doua serie venea cu elemente de caroserie fabricate din tabla, dar si din fibra de sticla.

Ultima serie a fost fabricata dupa 1989, iar toate elementele caroseriei erau fabricate din tabla, hayonul avea o yala exterioara, grila frontala era separata de capota, iar unele modele avea si stergator la luneta.

Dupa cum spuneam, productia s-a termiant in anul 1991 si au fost construite doar cateva mii de masini. Tocmai din acest motiv se gasesc destul de putine in prezent.

Daca vei cauta pe site-uri ca autovit sau olx, nu vei avea succes sa gasesti un model Dacia 500 Lastun. Tocmai din acest motiv, pentru a cumpara o astfel de masina trebuie sa te indrepti catre cluburile de pasionati. Pretul poate depasi 1.000 de euro, in functie de starea modelului.

VIDEOCLIPUL ZILEI