De ce nu si-a cumparat Ion Tiriac "perla", care-i lipseste din coroana auto: "Am fost magar si nu am luat-o"

Ion Tiriac are o colectie de masini unica in lume

Este cel mai bogat roman si, in mod cert, cel mai mare colectionar de masini clasice si de lux autohton. Ion Tiriac a capatat inclusiv notorietate internationala cand vine vorba despre bijuteriile pe care le detine, iar omul de afaceri este foarte mandru de asta, chiar daca de multe ori vrea sa lase impresia ca nu mai pune prea mare pret pe automobilele extrem de valoroase.

Cea mai importanta serie de masini detinuta de brasovean este, cu siguranta, cea de Rolls Royce Phantom. In primul rand pentru ca este unica in lume si apoi pentru ca transformata in bani ar insemna cateva zeci de milioane de euro bune. Ion Tiriac detine 7 dintre cele opt modele Phantom, produse de britanicii de Rolls Royce din 1925 si pana astazi. Cele sapte automobile sunt expuse in colectia pe care Tiriac o are la Otopeni si de curand acesta a marturisit si de ce nu si-a achizitionat ultimul model de Phantom: „Sunt singurul om din lume care detine colectia completa Rolls Royce Phantom, seriile de la unu la sapte. Pe numarul opt nu-l am inca. Nu l-am cumparat, ca sunt magar.”, a spus Tiriac fara sa detalieze prea mult afirmatia.

Ion Tiriac este cel mai bogat roman, fiind proprietarul unui numar mare de firme in domeniul bancar, auto si cel al transporturilor. Este primul roman care a intrat in lista Forbes a miliardarilor lumii fiind cotat ca avand o avere personala in jur de 1,1 miliarde dolari in martie 2007. In 2019, aceeasi revista a estimat averea lui Ion Tiriac la 1.2 miliarde de dolari.

El a urcat 49 de pozitii fata de anul precedent si este singurul roman prezent in acest top.

 

Newsletter

Whatsapp