Cum va arata cel mai nou pod rutier peste Dunare din Romania. FOTO + VIDEO

Pare desprins dintr-un film din viitor, insa chiar asa va arata cel mai nou pod rutier peste Dunare din Romania. Iata primele fotografii si un video care chiar prezinta realitatea!

Cum va arata cel mai nou pod rutier peste Dunare din Romania. FOTO + VIDEO

Podul peste Dunare din Romania pare o himera, insa acesta chiar se construieste, iar finalizarea aceste constructii este prevazuta pentru luna decembrie a anului 2021. Iata in ce stadiu se afla lucrarile, primele foto si video pe care trebuie sa le vedeti.

Podul suspendat peste Dunare, de la Braila

Podul se afla in constructie la Braila, iar lucrarile la acesta par sa se deruleze fara oprire, pentru ca firma care se ocupa ar trebui sa predea podul peste Dunare in decembrie 2021. Desigur, ne asteptam si la intarzieri, pentru ca nu uitam faptul ca lucrarile se desfasoara in Romania, unde totul este posibil!

Citeste si: Care sunt cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeana? Dar cele mai sigure?

Pilonii podului vor avea o inaltime de 192 de metri, deci vorbim despre o lucrare spectaculoasa. Constructorii estimeaza ca in aceasta iarna, vor putea ridica si pilonii podului, iar in anul 2021 vor fi instalate cablurile de sustinere. Fundatiile celor doua turnuri de sustinere au fost finalizate de constructorul italiano-japonez Astaldi-IHI Infrastructure.

Tablierul podului va include si 86 de elemente cu dimensiunea de 31 x 25 x 3 metri, care vor fi aduse pe Dunare de la santierul naval Braila si care sunt realizate de italienii de la Fincanteri.

Relocarea utilitatilor de pe traseu este in continuare nesolutionata

Desigur, primele poze cu proiectul au ajuns si in online, iar podul va fi al treilea din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale si al lungimii. Deschiderea podului este de 1.120 metri, iar lungimea acestuia este de 2.000 metri.

Totusi, se pare ca vor fi ceva probleme, pentru ca relocarea utilitatilor de pe traseul celor 20 de km de drumuri care vor face legatura cu reteaua nationala din zona Braila, Jijila si Macin este in continuare nesolutionata. Pe scurt, autorizatia de construire nu a fost emisa pentru lucrarile de drum.

Totul tine de autoritatile publice si de prestatorii implicati, care vor da tot concursul pentru relocarea utilitatilor si deblocarea acestor lucrari.

Inaltimea podului o sa fie la aproximativ 30 de metri de luciul apei, asa ca amatorii de fotografii vor fi siguri atrasi de aceasta constructie. In aceasta zona exista ceata joasa, asa ca imaginile surprinse vor atrage atentia tuturor.

Mai mult decat atat, autoritatile vor putea dezvolta zona ceea ce ar reprezenta un avantaj pentru intreaga zona. Totul tine insa de autoritati, asa ca vom avea de asteptat!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter