Cum se reconditioneaza, de fapt, un motor V6 de pe un Audi A6

Nu dorim nimanui probleme cu motorul, insa daca o sa trebuiasca sa reconditionezi motorul unui Audi A6, o sa iti spunem ce o sa faca mecanicii. Iata cum se reconditioneaza un motor V6 de pe un Audi A6.

Cum se reconditioneaza, de fapt, un motor V6 de pe un Audi A6

Reconditionarea motorului sperie orice sofer, insa in realitate acest lucru nu este chiar atat de grav. Iata cum se reconditioneaza un motor V6 de pe un Audi A6 si ce trebuie sa stii despre aceasta operatiune.

Audi A6 3.0 TDI V6, cea mai populara alegere second hand

Nu e un secret ca modelele Audi A6 echipate cu un motor 3.0 TDI V6 sunt o alegere populara printre cei care cauta o masina puternica, dar cu un pret mic.

Citeste si: Care este, de fapt, cel mai frumos interior? Cel al lui Mercedes-Benz S-Class sau cel de la Audi A8?

Vorbim despre generatia C6 a modelului Audi A6, care a fost produsa intre anii 2004 si 2011. Vei gasi o versiune second hand la un pret de 5.000 de euro, cu un odometru ce arata in jur de 200.000 de km. Bineinteles, pretul creste in functie de dotari si de numarul de kilometri.

Varianta echipata cu motorul V6 de 3.0 litri ramane cea mai cautata de soferi, pentru ca ofera nu mai putin de 232 cp, asa ca vorbim despre un model destul de puternic. Unde mai pui ca majoritatea acestor modele vin echipate si cu sistemul Quattro de tractiune integrala, Audi A6 se transforma intr-o adevarata bomba pe 4 roti!

Un Audi A6 cu motor V6 pe benzina, la reconditionat

Totusi, masina despre care vorbim astazi vine cu un motor V6 pe benzina, adica TFSI, care dezvolta nu mai putin de 300 de cai putere!

Bineinteles, pentru reconditionarea motorului aflat pe acest Audi A6, baietii de la Coasta de Est trebuie sa demonteze intreaga parte fata a masinii. Este o operatiune de lunga durata, asa ca nu va asteptati ca aceasta problema sa se rezolve imediat.

Dupa ce au demontat partea din fata si au desfacut motorul de pe suporti, este momentul ca mecanicii sa il scoata de pe masina. Totul se demonteaza, iar mecanicii trebuie sa faca o munca titanica.

De asemenea, se va demonta si cutia de viteze, pentru ca mecanicii sa se concentreze pe motor. Puteti observa si cum se schimba distributia la un motor V6 3.0 TFSI, pentru a va face o idee de ce este atat de importanta aceasta operatiune pentru sanatatea motorului vostru. Cu toate ca distributia este pe lant, si aceasta arata urme de uzura in timp.

Ce trebuie sa intelegeti este ca atunci cand apelati la mecanici pentru a reconditiona motorul masinii, asigurati-va ca acestia stiu ce fac si apelati la un service autorizat. Nu e de joaca, pentru ca este vorba si de siguranta voastra!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter