Cum s-au schimbat logo-urile BMW, Audi si Mercedes-Benz de-a lungul istoriei. FOTO

Logo-urile brandurilor auto sunt usor de tinut minte, iar unii dintre noi le putem recunoaste oricand. Insa, nu multi stiu cum s-au schimbat logo-urile BMW, Audi si Mercedes-Benz de-a lungul istoriei.

Cum s-au schimbat logo-urile BMW, Audi si Mercedes-Benz de-a lungul istoriei

Orice impatimit auto recunoaste logo-ul brandului preferat intr-o secunda, insa nu multi stiu istoria acestora. Iata cum s-au schimbat logo-urile BMW, Audi sau Mercedes-Benz de-a lungul istoriei.

Istoria siglei BMW

Logo-ul BMW este cunoscut de toata lumea si nu multi stiu imaginea acestuia reflecta imaginea unei elice de culoare alba, care se roteste pe cerul albastru. Pentru cei ce nu stiu, acest lucru se datoreaza faptului ca BMW produce si avioane, pe care le vopsea in culorile alb si albastru.

Citeste si: Voi stiti care sunt originile surprinzatoare ale logo-urilor companiilor auto?

Totusi, in anul 2010, reprezentantii BMW au precizat ca istoria emblemei este o transpunere a culorilor traditionale ale regiunii Bavaria, iar logo-ul este o parte din steagul acestei regiuni.

In luna martie 2020, BMW a updatat logo-ul companiei, iar acesta a putut fi vazut pentru prima data pe conceptul BMW i4. Centrul logo-ului a ramas la fel, insa BMW a renuntat la conturul negru si literele 3D, in favoarea unui contur transparent.

Logo-ul Audi de-a lungul istoriei

Istoria brandului Audi incepe in anul 1899, cand mecanicul August Horch a fondat compania August Horch & Cie. Initial, compania a construit masini ce aveau motoare in doi cilindri, iar mai tarziu a adaugat productiei masini cu patru cilindri. Totusi, in anul 1909, din cauza neintelegerilor cu board-ul de director, Horch a parasit compania.

Tot in acel an, Horch a fondat o noua compania si pentru ca numele era deja luat de vechea companie, acesta a decis sa adopte numele sau de familie tradus in limba latina: Audi. In anul 1910, prima masina construita de Audi a debutat pe poata, dar abia in 1912 si 1914 compania a atras atentia asupra sa dupa victoriile din Raliul Austrian Alpine.

Marea recesiune globala din 1929, a redus vanzarile de automobile, asa ca si companiile care construiau masini au trebuit sa gaseasca solutii rapid. Asa ca, cei patru producatori aflati in Saxonia si anume Audi, DKW, Horch si Wanderer, s-au unit sub acoperisul Audi Union AG. Asa s-a nascut cel de-al doilea mare producator auto din Germania. Emblema cu patru cercuri a aparut pentru prima data si simboliza uniunea celor patru companii.

Afla si ce inseamna S, RS sau S line la brandul Audi. Ce trebuie sa stie orice pasionat!

Cum s-a schimbat logo-ul Mercedes-Benz de-a lungul timpului

Originile logo-ului Mercedes-Benz ce simbolizeaza o stea a inceput in anul 1910, atunci cand compania fondata de Carl Benz si anume Benz & Cie a patentat logo-ul Benz inconjurat de frunze de laur. In anul 1911, compania Daimler-Motoren-Gessenllschaft (DMG) fondata de Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach, a patentat binecunoscutul logo ce avea steaua Mercedes-Benz. Pentru cei ce nu stiu, Gottlieb Daimler si Carl Benz au inventat masina propulsata de motorul cu combustie interna, cu toate ca nu stiau lucrul acesta.

Anul 1926 a adus si unirea celor doua companii si nasterea Daimler-Benz, care a inceput sa produca automobilele Mercedes-Benz. Acelasi an a reprezentat si nasterea noului logo, steaua Mercedes-Benz inconjurata de frunzele de laur.

De-a lungul timpului, logo-ul Mercedes-benz a mai suferit mici schimbari, insa nu atat de mari, dupa cum se vede si in imagine. De asemenea, trebuie sa stii si ce inseamna exact Mercedes-AMG!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter