Cum s-au schimbat de-a lungul timpului logo-urile Skoda

Skoda are o istorie de lunga, asa ca producatorul din Mlada Boleslav si-a schimbat logo-ul odata cu trecerea timpului. Iata cum s-au schimbat de-a lungul timpului logo-urile Skoda si ce trebuie sa stii despre compania din Cehia.

Cum s-au schimbat de-a lungul timpului logo-urile Skoda

In industria auto, evolutia este extrem de importanta, asa ca ne place sa vedem cum s-au dezvoltat anumite companii auto. Tocmai de aceea am decis sa aruncam o privire asupra celor de la Skoda si logo-urile companiei. Iata cum au evoluat acestea de-a lungul timpului.

Cand a fost fondata compania Skoda?

Compania Skoda a fost fondata in anul 1895, purta numele de Laurin & Klement si este al 5-lea cel mai vechi producator de masini care nu s-a intrerupt activitatea, dupa Daimler, Opel, Peugeot si Tatra.

Citeste si: Care sunt piesele de pe o Skoda Octavia RS care se fabrica in Romania

Povestea celor care au fondat Skoda, Vaclav Klement si Vaclav Laurin este surprinzatoare. Primul, un tanar de 26 de ani, voia sa isi repare bicicleta nemteasca asa ca a incercat sa comande piese de la compania Seidel and Naumann cu ajutorul unei scrisori. Totusi, acesta a primit un raspuns in limba germana care spunea ca daca vrea un raspuns la scrisoarea lui trebuie sa o scrie doar in germana.

Drept urmare, nesatisfacut de raspunsul primit si vazand potentialul, Klement si Laurin au deschis un atelier de reparatii pentru biciclete in Mlada Boleslav, in anul 1896. Inainte de parteneriatul cu Klement, Laurin era un producator de biciclete in orasul Turnov.

In anul 1898, celebra pereche au cumparat o motocicleta Werner, insa aceasta era nesigura si chiar l-a „ajutat” pe Laurin sa piarda un dinte din fata. Acestia au decis sa construiasca o motocicleta si i-au scris chiar lui Robert Bosch pentru a ii cere sfatul asupra unui sistem electromagnetic.

Asa s-a nascut motocicleta Slavia, iar compania a devenit primul producator de motociclete in Europa Centrala. Un an mai tarziu, compania a inceput sa exporte motocicletele la Londra.

In anul 1905, compania incepuse deja sa produca automobile, ceea ce a facut-o a doua cea mai veche din Cehia. Primul lor model, Voiturette A, a fost un succes instant.

Cum au evoluat logo-urile Skoda de-a lungul timpului

Ei bine, primul logo al companiei era extrem de simplu, insa din anul 1905 acesta a inceput sa ia o forma mult mai interesanta. Totusi, abia in anul 1933 logo-ul a inceput sa semene cu cel pe care il stim astazi. Acela a fost momentul cand Skoda a introdus noi modele de masini, dupa o scadere a economiei, extrem de diferite fata de ce construise pana atunci.

Dupa al Doilea Razboi Mondial, Skoda a inceput productia modelului 1101, o versiune updatata a modelului Skoda Popular, construit inainte de razboi.

Istoria moderna a inceput in anul 1990, cand compania Volkswagen a fost aleasa de guvernul din Cehia pentru a cumpara 30% din Skoda. In anii urmatori, Volkswagen a cumparat mai multe actiuni, astfel ca in 1994 acestia detineau 60.3%, iar in 1994, 70%.

Ultima transformare a logo-ului a avut loc in anul 2011, iar acesta seamana extrem de bine cu cel folosit de compania intre anii 1933 si 1986.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter