Cum s-au schimbat de-a lungul timpului logo-urile Ford

Daca esti pasionat de istoria companiilor auto, atunci neaparat trebuie sa stii cum s-au schimbat de-a lungul timpului logo-urile Ford. Una dintre cele mai vechi companii auto are si o istorie interesanta.

Cum s-au schimbat de-a lungul timpului logo-urile Ford

Ford este una dintre cele mai vechi companii auto, asa ca ar trebui sa stii cum s-au schimbat de-a lungul timpului logo-urile producatorului. Iata putin din istoria binecunoscutei companii care a creat modele precum Mustang.

Cand a fost fondata compania Ford?

Prima incercare a lui Henry Ford de a face o companie specializata in constructia de automobile a purtat numele de Henry Ford Company si a fost fondata in anul 1901. Aceasta si-a schimbat numele in Cadillac Motor Company in anul 1902, dupa ce Ford a parasit compania.

Citeste si: Cum s-au schimbat de-a lungul timpului logo-urile Mazda

In anul 1903 a fost creata Ford Motor Company, iar in spatele ei erau 12 investitori, cei mai importanti fiind John si Horace Dodge care intr-un final isi vor fonda propria companie. Culmea, presedintele acestei companii nu a fost Ford si un bancher local pe nume John S. Gray, deoarece investitorilor le era teama ca acesta sa nu plece din companie, exact cum facuse si cu cealalta.

Foarte interesant este faptul ca timp de peste 100 de ani, Ford a ramas una dintre cele mai mari companii de automobile controlate de catre o familie. De asemenea, Ford a devenit unul dintre cei mai mari si mai profitabili constructori de automobile.

Henry Ford a fost si cel care a construit prima linie de productie pentru masini. Daca intre anii 1903 si 1908 Ford a vandut cateva mii de automobile pe an, odata cu introducerea unei linii de productie, acesta a putut produce in jur de 50 de masini pe zi si milioane timp de 20 de ani.

Acesta a mai gasit solutii precum folosirea vopselei negre pentru toate modelele Ford T. Vopseaua se usca extrem de repede si astfel se scurta si timpul de productie al unui automobil.

Evolutia logo-ului Ford de-a lungul timpului

Daca la inceputurile companiei logo-ul Ford arata complet diferit, din anul 1908 acesta a inceput sa ia forma pe care o stim cu totii. Din anul 1917, logo-ul Ford a luat forma celui de astazi, iar de-a lungul timpului aceasta a fost cosmetizata.

Bineinteles, nu mai este nevoie sa explicam ce inseamna pentru ca nu este cazul, iar numele de Ford il stie toata lumea. Henry Ford este recunoscut pentru construirea primei masini cu parbriz, dar si a unei masini ieftine care avea un motor V8.

In anul 1939, pentru a concura cu Pontiac, Oldsmobile si Buick, Ford a creat Mercury, un brand premium pentru cei ce voiau mai mult de la un automobil. Totodata, Ford a cumparat si Lincoln Motor Company pentru a concura cu Cadillac si Packard.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter