Cum arata un motor V8 caruia nu i s-a schimbat niciodata uleiul in 150.000 de kilometri

Nu este prima data cand spunem ca schimbul de ulei este foarte important pentru un motor, asa ca producatorii recomanda schimbarea acestuia dupa 12.000 km. Dar, ce se intampla atunci cand unui V8 nu i se schimba uleiul dupa 150.000 km?

Cum arata un motor V8 caruia nu i s-a schimbat niciodata uleiul in 150.000 de kilometri

Schimbul de ulei este vital pentru functionarea corespunzatoare a unui motor, asa ca toti mecanicii, dar si producatorii auto recomanda schimbarea acestuia la timp.

Conform producatorilor, pentru a avea grija de motor trebuie sa schimbam uleiul dupa 12.000 km parcursi, asa ca mare atentie atunci cand circulati cu masina. Totusi, existe persoane care nu schimba uleiul nici dupa 150.000 de km. Iata ce se intampla in cazul unui motor V8!

Cand se efectueaza schimbul de ulei?

Ei bine, schimbul de ulei este un subiect de discutie interminabil intre clienti, producatori si mecanici. Totusi, este important sa stim ca si modul de condus dicteaza schimbul de ulei, asa ca daca aveti un stil de condus sportiv atunci trebuie sa luati in considerare un interval mai scurt pentru urmatorul schimb.

Citeste si: Motivul pentru care un schimb de ulei la un Bugatti Veyron costa 21.000 de dolari

Iarasi important este si tipul de ulei pe care il folositi, pentru ca anumite uleiuri sintetice au fost create special pentru a functiona la o gama larga de temperaturi. Daca folositi un astfel de ulei, trebuie sa stiti ca schimbul se va face la un interval de timp mai lung.

Conteaza foarte mult si in ce tip de climat va conduceti masina. Daca predomina temperaturile reci, uleiul nu ajunge la temperaturile optime de functionare, asa ca este necesara schimbarea lui mai repede.

Tipul motorului este si el important. Daca folositi un motor pe benzina, schimbul de ulei se face intre 12.000 si 24.000 km. Pentru un motor diesel, schimbarea uleiului se recomanda sa se faca intre 16.000 si 25.000 km.

Ce se intampla cu un motor V8 daca nu i se schimba uleiul 150.000 km

Ei bine, atunci cand vorbim de motoare V8, vorbim in general de motoare mari. Este si cazul de astazi, pentru ca este vorba despre un motor de 4.2 litri pe benzina, folosit de un Audi A8.

Ca si in cazul masinii careia nu i s-a mai schimbat uleiul timp de 13 ani si la acest Audi A8, uleiul arata ca o vaselina si culoarea nu mai seamana cu cea initiala, avand un aspect laptos.

Dupa cum vedeti, motorul arata foarte rau si se pare ca in el este si antigel. Totusi, vestea buna este ca totul se poate curata, asa ca motorul va vedea si zile mai bune sub capota modelului Audi A8.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter