Cum arata tractorul de 600 de cai putere dupa 4850 de ore de functionare. FOTO

Cu toate ca este normal ca un tractor sa aiba multi cai putere, acest model este ridicol de puternic si arata ca si cum ar fi desprins dintr-un film SF. Iata cum arata tractorul de 600 de cai putere dupa 4850 de ore de functioare.

Cum arata tractorul de 600 de cai putere dupa 4850 de ore de functionare. FOTO

Dupa cum bine stim, uzura tractoarelor nu se masoara dupa numarul de kilometri parcursi ci dupa orele de functionare. Iata cum arata un tractor de 600 cai putere dupa 4850 de ore de functionare. Pretul este si el pe masura puterii!

Ce este, de fapt, Challenger?

Ei bine, pentru cei ce nu stiu, Challenger este un brand de tractoare agricole care a fost dezvoltat in anul 1986 de catre cei de la Caterpillar si vandut catre AGCO in anul 2002.

Citeste si: Cum arata tractorul romanesc produs la Reghin?

Modelul cu care brandul a debutat a fost Challenger 65 si acest tractor folosea senile din cauciuc, in loc de rotile traditionale. Cu toate ca a fost prezentat ca primul tractor din lume care oferea senile de cauciuc, compania germana VEB Traktorenwerk Schonebeck producea deja unul pe nume ZT 300 GB inca din anul 1983.

Dupa cum spuneam, brandul Challenger a fost vandut de catre cei de la Caterpillar, iar cei de la AGCO s-au concentrat asupra acestui model. De asemenea, majoritatea modelelor Challenger folosesc un motor diesel de la Caterpillar.

Cum arata si cat costa un tractor de 600 de cai si 4850 ore de functionare?

Vom vorbi despre modelul Challenger MT865C, ce a fost fabricat in anul 2012. Dupa cum spuneam, tractorul ofera 600 de cai putere si are 4850 de ore de functionare. Totusi, se prezinta extrem de bine, dupa cum se poate vedea si in fotografii.

Tractorul din imagine are o greutate de aproape 20 de tone, asa ca puterea oferita de motorul diesel este justificabila. Mai mult, rezervorul acestui model poate sa „inghita” aproape 1.250 de litri de combustibil.

Printre dotari, amintim un sistem de climatizare, GPS si frane pe disc. Vanzatorul mai mentioneaza si o uzura de 25% pentru senilele din cauciuc, asa ca nu veti avea nevoie prea devreme de o inlocuire a acestora.

Pretul unui astfel de model este 139.000 de euro si nu include TVA. Totusi, trebuie sa mentionam ca este o diferenta destul de mare fata de pretul modelului atunci cand era nou, pentru ca acesta costa peste 300.000 de euro.

Bineinteles, pentru un fermier care are in arenda sute de hectare, valoarea acestuia este justificabila, asa ca nu este considerata a fi una foarte mare. Nu raportam la pretul automobilelor, pentru ca nu este cazul, aceasta este o masinarie care produce bani.

Daca tractorul nu este pe placul tau, sigur o sa iti placa aceasta rulota construita parca pentru sfarsitul lumii!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: agriaffaires.ro

Newsletter