Cum arata toate logo-urile folosite de Dacia de-a lungul timpului

Cum arata toate logo-urile folosite de Dacia de-a lungul timpului

Dacia este emblema tarii, brandul romanesc ce ne-a facut cunoscuti in toata lumea datorita masinilor care ajung pe tot globul. Totusi, nu multi stiu cum arata toate logo-urile folosite de Dacia de-a lungul timpului si cum s-au schimbat acesta.

Nu multi dintre noi stiu istoria logo-ului Dacia, asa ca nu ar fi rau sa cunoastem mai multe despre producatorul de la Mioveni. Iata cum arata toate logo-urile folosite de Dacia de-a lungul timpului.

Cand a fost fondata Dacia?

Cum arata toate logo-urile folosite de Dacia de-a lungul timpului

Compania Dacia a fost fondata in anul 1966 sub numele de Uzina de Autoturisme Pitesti (UAP), iar fabrica a fost construita in anul 1968 la Colibasi, oras care acum se numeste Mioveni.

Citeste si: 2021 Dacia Logan, Sandero si Sandero Stepway: tot ce trebuie sa stii despre noile modele

Primul model pe care l-a construit noua companie a fost Dacia 1100, dupa ce a cumparat drepturile de la Renault pentru modelul Renault 8. Acest model a fost construit intre anii 1968 si 1972.

Compania a cumparat drepturile de a construi modelul Renault 12, care a fost cunoscut sub numele de Dacia 1300. Primul model a parasit linia de productie pe 23 august 1969 si a fost prezentat la saloanele auto de la Paris si Bucuresti ce au avut loc in acel an.

Dacia a mai produs si modelul Estafette, o versiune a lui Renault Estafette, insa modelul nu s-a dovedit a fi atat de popular. Modelul Dacia 1310 a fost prezentat in anul 1979 si venea cu un nou design pentru exterior, dar si cu un interior nou. Dacia a mai produs si modelul Dacia 500 Lastun, la fabrica din Timisoara.

Primul model 100% romanesc a fost Dacia Nova, iar acesta a sosit in anul 1995. In anul 1999, Renault a achizitionat 51% din capitalul Dacia, iar primul model lansat a fost Dacia Supernova. Modelul a fost inlocuit de Solenza, iar in anul 2004 a fost lansata Dacia Logan.

Cum a evoluat logo-ul Dacia de-a lungul timpului

Cum arata toate logo-urile folosite de Dacia de-a lungul timpului

Primul logo pentru Dacia s-a nascut in anul 1968, iar acesta era dominat de literele UAP (Uzina de Autoturisme Pitesti) si de vultur care era stema judetului Arges. 10 ani mai tarziu aceasta a fost restilizata. Totusi, sunt multe persoane care spun ca sigla producatorului de la Mioveni ar fi fost inspirata de sigla orasului Nice, din pe Coasta de Azur. Din pacate, nu se stie acest lucru, asa ca ramanem la istoria romaneasca, cea a vulturului de pe stema judetului Arges.

In anul 1991, logo-ul Dacia a devenit extrem de simplu si a fost mentinut pana in anul 2003, atunci cand a debutat un nou design pentru sigla producatorului de la Mioveni.

Anul 2010 a fost si momentul schimbarii logo-ului Dacia, multumita francezilor de la Renault. Aceasta a debutat la Salonul Auto de la Geneva, odata cu debutul modelului Sandero.

VIDEOCLIPUL ZILEI