Cum arata si ce probleme are o Skoda Octavia din 2007 cu 700.000 de kilometri la bord

Dupa Dacia Logan, Skoda Octavia ramane unul dintre cele mai populare modele de masini pe care romanii il doresc in garaj. Este o masina simpla insa foarte fiabila, asa ca sigur ati vazut multe modele pe strada cu toate ca prima generatie a debutat acum multi ani. Iata ce probleme are un model dupa 700.000 de km.

Cum arata si ce probleme are o Skoda Octavia din 2007 cu 700.000 de kilometri la bord

Skoda Octavia este unul dintre cele mai populare modele ale producatorului din Mlada Boleslav. Totusi, multi dintre noi observam modele din prima generatie ale modelului, introduse pe piata acum foarte mult timp. Cu toate ca vorbim despre masini ce au peste 20 de ani vechime, acestea functioneaza in continuare extrem de bine.

Totusi, am decis sa vedem cum arata si ce probleme poate sa aiba o Skoda Octavia al carei odometru arata 700.000 de kilometri. Iata ce probleme poate intampina un sofer dupa ce automobilul a atins un important numar de kilometri.

Cand a debutat Skoda Octavia?

Pentru cei ce nu stiu inca, Skoda Octavia a debutat pe piata in anul 1996, iar dovada succesului o reprezinta vanzarea a peste 5 milioane de exemplare. Mai mult, 40% din masinile produse de Skoda reprezinta modelul Octavia.

Citeste si: Cat costa, de fapt, ultimul model de Skoda Octavia in reprezentantele din Cehia, in comparatie cu Romania

Primul facelift al modelului Octavia a sosit in anul 2000 si cu toate ca productia s-a oprit in anul 2004 atunci cand a fost introdusa cea de-a doua generatie, Skoda a continuat sa vanda prima generatie ca Octavia Tour.

Modelul facelift a oferit o versiune 4x4, iar sistemul de tractiune integrala Haldex era imprumutat de la compania mama si anume Volkswagen Group.

Dupa cum spuneam, a doua generatie Octavia a debutat in 2004, iar productia s-a incheiat in anul 2013. Aceasta versiune folosea platforma A5 dezvoltata de grupul Volkswagen, aceeasi folosita si de modelele Audi A3 Mk2, VW Golf 5, Jetta Mk5 si Seat Leon Mk2. Faceliftul acestei generatii a sosit in anul 2009.

Cea de-a treia generatie Skoda Octavia a debutat in 2012, iar productia s-a incheiat in anul 2020. A patra generatie a debutat anul trecut, insa din cauza pandemiei de coronavirus (Covid-19) livrarile vor incepe din luna iunie.

Ce probleme are prima generatie Skoda Octavia la 700.000 km?

Vom vorbi in cele ce urmeaza de un model Skoda Octavia produs in anul 2007, ce foloseste arhicunoscutul motor 1.9 diesel al grupului VAG. Mare surpriza este ca acest model are 700.000 de kilometri, cu toate ca nu arata!

Motorul genereaza 101 cai putere, 240 Nm si este conectat la o cutie de viteze manuala in 5 trepte. Bineinteles, puterea este livrata catre rotile din fata, iar despre consumul mic nici nu mai are rost sa vorbim.

Primele semne ca avem de-a face cu o masina cu foarte multi kilometri la bord sunt aratate de fetele de usi si volan, peste care timpul si-a pus amprenta. Totusi, pretul masinii nu a fost unul mic, iar cumparatorul a platit nu mai putin de 1.800 de euro.

Chiar si motorul masinii este extrem de curat, nu arata pete de ulei, iar in comparatie cu masinile de astazi sigur este mult mai durabil.

Problemele intampinate de proprietar sunt nule, modelul despre care vorbim a trecut testul de fiabilitate si dupa 700.000 de kilometri inca merge perfect, nearatand semne de oboseala. Iata si la cati kilometri cedeaza distributia unei Skoda Superb III!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter