Cum arata si cat costa primul Ferrari cu servodirectie electrica din istorie. Va fi cea mai rapida masina de strada

Cum arata si cat costa primul Ferrari cu servodirectie electrica din istorie. Va fi cea mai rapida masina de strada

Ferrari intra intr-o noua era pentru ca primul sau model cu servodirectie electrica din istorie, a fost lansat. Acest model o sa fie unul dintre cele mai rapide masini de strada. Cum arata si cat costa noul model sport.

Cand auzim de modelele Ferrari, automat ne gandim la cele mai rapide masini sport produse in serie, insa si la cele mai scumpe. Ferrari continua sa evolueze, asa ca italienii si-au lansat primul model din istorie, care vine cu servodirectie electrica. Cat costa noul model al italienilor?

Ce este servodirectia electrica?

Cum arata si cat costa primul Ferrari cu servodirectie electrica din istorie. Va fi cea mai rapida masina de strada

Stim ca toate autoturismele moderne vin dotate cu servodirectie, insa ce este exact aceasta? Ei bine, servodirectia are rolul de a reduce rezistenta volanului, adica ea este responsabila pentru manevrarea acestuia extrem de usor.

Exista doua mari tipuri de servodirectie, electrica sau hidraulica. Servodirectiile hidraulice erau folosite in trecut, utilizand o pompa care creste presiunea lichidului hidraulic. Acestea au fost introduse prima data pe piata de Chrysler, pe modelul Imperial, in anul 1951.

Citeste si: Cat costa, de fapt, revizia la modele Ferrari sau Lamborghini

Servodirectiile electrice (EPS – electric power steering) reprezinta cea mai noua tehnologie si acestea pot fi cu un motor electric dierct pe caseta sau cu unul pe coloana de directie. Totusi, ambele tipuri functioneaza la fel, senzorii de pe axul central transmit informatia la motorul electric, iar acesta misca rotile in directia pe care soferul o doreste.

Printre avantajele oferita de servodirectia electrica putem enumera consumul redus, raspunsul instant pe care aceasta il ofera, fiabilitatea si faptul ca este extrem de silentioasa. Dezavantajul ar fi ca aceasta nu ofera feedback soferului si este destul de sensibila la tensiunea din baterie.

SF90 Stradale, cea mai noua creatie marca Ferrari

Cum arata si cat costa primul Ferrari cu servodirectie electrica din istorie. Va fi cea mai rapida masina de strada

Ferrari SF90 Stradale este ultimul model introdus de italieni si totodata, cel mai puternic model stradal de pana acum. SF90 vine cu acelasi motor V8 biturbo care se gaseste si pe 488 Pista si care livreaza 780 de cai putere si 800 Nm la 6.000 rpm.

De asemenea, mai sunt oferite trei motoare electrice (doua pe puntea fata, unul pe puntea spate), care mai adauga 220 de cai putere la puterea generata de motorul V8. Vorbim despre un model hibrid care promite sa livreze nu mai putin de 1.000 de cai putere, adica mai puternic decat LaFerrari.

Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in doar 2.5 secunde, ceea ce este un record absolut pentru un model Ferrari care a fost omologat pentru drumurile publice. Mai mult, acceleratia de la 0 la 200 km/h se face in 6.7 secunde, in timp ce viteza maxima este de 340 km/h.

Si pentru ca vorbim despre un sistem plug-in hybrid, SF90 Stradale ofera si un mod de rulare complet electric, iar autonomia este de 25 km/h. Viteza maxima oferita in modul electric este de 135 km/h. Nu avem date legate de timpii de incarcare ai bateriei cu capacitatea de 7.9 kWh.

Pretul unui astfel de model este pe masura, asa ca pregateste-te pentru a cheltui peste 500.000 de euro pentru a putea conduce unul. Bineinteles, pretul difera in functie de dotarile optionale cu care modelul vine echipat.

VIDEOCLIPUL ZILEI