Cum arata si cat costa cel mai scump Mercedes-Benz Cobra vandut in Romania

Cum arata si cat costa cel mai scump Mercedes-Benz Cobra vandut in Romania

Daca vrei sa cumperi o masina aproape indestructibila, atunci e timpul sa te indrepti catre un Mercedes-Benz Cobra, celebrul W123 care aproape ca a falimentat compania germana. Iata cat costa si cum arata cel mai scump model aflat la vanzare in Romania.

Am vorbit de multe ori despre celebrul Mercedes-Benz Cobra, una dintre cele mai rezistente masini, care aproape ca a bagat in faliment colosul german. Ei bine, daca vrei si tu sa iti cumperi una, atunci trebuie sa stii cum arata si cat costa cel mai scump model vandut in Romania.

Cand a debutat Mercedes-Benz W123 (Cobra)?

Cum arata si cat costa cel mai scump Mercedes-Benz Cobra vandut in Romania

Daca inca nu stiai, iti spunem ca Mercedes-Benz W123 (Cobra) si-a facut debutul in anul 1975, iar productia a continuat pana in anul 1986. 2.7 milioane de exemplare au iesit pe poarta fabricii, iar modelul a devenit cunoscut ca unul dintre cele mai durabile construite de Mercedes-Benz.

Citeste si: De ce este Mercedes-Benz Cobra cea mai fiabila masina din lume? Pana la 800.000 de kilometri nu trebuie sa schimbi nicio piesa serioasa la ea

Adevaratul test a venit atunci cand W123 a fost folosit ca si taxi, iar exemplarul cu cel mai mare numar de kilometri a inregistrat nu mai putin de 4.5 milioane km si este expus la muzeul Mercedes-Benz din Stuttgart.

Cu toate acestea, faima modelului putea sa aduca falimentul companiei germane, pentru ca masina era atat de buna incat nu se strica. Drept urmare, clientii nu veneau in service, piesele de schimb nu se vindeau si acest lucru ducea spre un scenariu sumbru pentru compania nemteasca.

Cat costa cel mai scump model Mercedes-Benz Cobra in Romania?

Cum arata si cat costa cel mai scump Mercedes-Benz Cobra vandut in Romania

In cazul in care te-ai gandit si tu sa cumperi un Mercedes-Benz Cobra, iti spunem ca cel mai ieftin pe care il poti gasi, poate fi achizitionat cu 3.990 euro, insa va necesita reparatii serioase. Tocmai de aceea, ne-am indreptat atentia catre cel mai scump model.

Pregateste-te sa platesti 11.999 de euro pentru aceasta piesa de colectie, insa stii ca vei primi o masina in stare buna de functionare. Mai mult, vorbim despre o versiune diesel, un Mercedes-Benz W123 300, adica un model ce vine cu un motor de 3.0 litri cu 82 cp si o cutie de viteze automata ce livreaza puterea pe rotile din spate.

Odometrul acestui model arata 82.000 km, iar anul de productie este 1980. Printre dotari, amintim radio, trapa, ABS, geamuri electrice fata si spate, interior din piele si servodirectie. Conform vanzatorului, masina este in stare foarte buna, iar cutia schimba impecabil.

Totodata, modelul a fost complet restaurat si poate fi inmatriculat ca vehicul istoric, iar RCA-ul costa doar 100 lei pe an. Nu vei plati niciun impozit pentru un astfel de automobil!

VIDEOCLIPUL ZILEI