Cum arata si cat costa cel mai scump autobuz scos la vanzare pe autovit.ro

Cum arata si cat costa cel mai scump autobuz scos la vanzare pe autovit.ro

Cu toate ca nu va imaginati asta, autobuzele sunt destul de scumpe, atunci cand raportam la pretul unui automobil. Iata cum arata si cat costa cel mai scump autobuz scos la vanzare pe autovit.ro.

Pare greu de crezut, insa un autobuz este extrem de scump, daca ne apucam sa comparam pretul cu cel al unei masini obisnuite. Iata cum arata si cat costa cel mai scump autobuz scos la vanzare pe autovit.ro.

Cand a debutat Mercedes-Benz Tourismo?

Cum arata si cat costa cel mai scump autobuz scos la vanzare pe autovit.ro

Modelul celor de la Mercedes-Benz a debutat la sfarsitul anului 2017 si promitea sa ofere companiilor care il cumpara, costuri de intretinere mici, dar sa aduca profituri mari. Mai mult, autobuzul era cu 200 kg mai usor decat modelul pe care il inlocuia, iar coeficientul aerodinamic atinge cifra de 0.33.

Citeste si: Care sunt masinile produse de Audi, BMW si Mercedes-Benz care se depreciaza cel mai rapid

Totodata, Mercedes-Benz Tourismo promite o economie de combustibil de 1.500-2.000 litri pe an, atunci cand sunt parcursi peste 100.000 de kilometri. Acest lucru se traduce in costuri mai mici, dar si obtinerea unor profituri mai marei.

Modelul nemtilor foloseste un motor diesel OM 470 cu sase cilindri in linie, de 10.7 litri, ce dezvolta nu mai putin de 456 cp. De asemenea Mercedes-Benz mai ofera un motor diesel mai mic, de 7.7 litri cu 354 cp. Acesta reduce greutatea si ofera un consum de combustibil mult mai mic. Ambele motoare folosesc o cutie de viteze automata, cu 8 rapoarte.

Mercedes-Benz spune ca modelul Tourismo ofera franare de urgenta, sistem Stop/Start, dar si un sistem de monitorizare a oboselii pentru sofer. Sistemele de siguranta au grija si de sofer si de pasagerul din fata in cazul unei coliziuni.

Cum arata si cat costa cel mai scump autobuz scos la vanzare pe autovit.ro?

Cum arata si cat costa cel mai scump autobuz scos la vanzare pe autovit.ro

Cel mai scump autobuz scos la vanzare pe autovit.ro este, bineinteles, un Mercede-Benz Tourismo. Autobuzul de culoare alba, este fabricat in anul 2020, iar odometrul arata doar 5.628 km.

Dupa cum spuneam, autobuzul foloseste un motor diesel de 10.7 litri, ce ofera in acest caz 428 cp. Conform anuntului, norma de poluare este Euro 6, iar autobuzul are filtru de particule.

Dealerul care vinde acest autobuz ofera si factura, iar vehiculul este eligibil pentru finantare. Mai mult, garantia producatorului este valabila pana la 1 ianuarie 2022 sau in limita a 200.000 kilometri.

Dupa cum era de asteptat, autobuzul nu are niciun accident in istoric. Greutatea acestuia este de 19 tone si ofera 52 de locuri pentru pasageri.

Pretul unui Mercedes-Benz Tourismo second hand este de 239.500 euro. Conform anuntului, pretul este net, negociabil si se emite factura. Afla si de ce a oprit, de fapt, Mercedes-Benz productia modelului Clasa X!

VIDEOCLIPUL ZILEI