Cum arata si cat costa cel mai ieftin Volkswagen Golf full electric scos la vanzare pe autovit.ro

Cum arata si cat costa cel mai ieftin Volkswagen Golf full electric scos la vanzare pe autovit.ro

Piata masinilor electrice din Romania incepe sa se mareasca, asa ca apar la vanzare din ce in ce mai multe masini care nu folosesc motoare cu combustie internat. Iata cum arata si cat costa cel mai ieftin Volkswagen Golf full electric aflat la vanzare pe autovit.ro.

Masinile electrice devin din ce in ce mai populare in Romania, asa ca dealerii isi maresc oferta pentru automobile ce nu folosesc motoare cu combustie interna.

Masinile second hand sunt la mare cautare, asa ca am decis sa vedem cat costa cel mai ieftin Volkswagen Golf full electric aflat la vanzare pe autovit.ro.

Cand a aparut modelul VW Golf electric?

Cum arata si cat costa cel mai ieftin Volkswagen Golf full electric scos la vanzare pe autovit.ro

Pentru cei ce nu stiu, Volkswagen a oferit de-a lungul timpului mai multe versiuni electrice ale modelului Golf care s-au numit CityStromer. Acest lucru s-a intamplat prima data in anii 1970, atunci cand compania germana a oferit o versiune electrica a modelului Golf MK1.

Citeste si: Cum poti conduce masini electrice prin Bucuresti fara sa platesti niciun leu

Si modelul VW Golf MK2 a oferit o versiune electrica, iar aceasta a fost produsa intr-un numar limitat. Generatia a 3-a a modelului Golf a oferit si ea o productie limitata a modelelor CityStromer care avea o viteza maxima de 97 km/h si o autonomie de 80 de km.

Este de mentionat faptul ca majoritatea acestor modele aveau volanul pe partea stanga si doar doua modele Golf MK2 CityStromer au fost fabricate cu volan pe partea dreapta, pentru piata din Marea Britanie.

Cu toate ca au mai existat teste pentru versiuni plug-in hybrid ale modelului Golf, producatorul german a introdus in anul 2011 conceptul Golf Blue-e-motion, o versiune electrica ce oferea o autonomie de 150 km.

Un program de testare ce includea 500 de unitati a inceput tot in anul 2011, iar primele 10 masini au inceput testele in Wolfsburg in luna mai. In iunie 2011, Volkswagen a inceput testarea a 80 de unitati in Berlin, Hanovra si Wolfsburg.

In luna februarie a anului 2012, Volkwagen Golf electric a devenit e-Golf si 20 de unitati au fost alocate programului de testare in Statele Unite ale Americii.

Versiunea de productie a debutat in anul 2015 la Salonul Auto de la Frankfurt si oferea o autonomie de pana la 190 km. In anul 2017, e-Golf a primit un update ce marea autonomia la 201 km.

Ce pret are cel mai ieftin VW Golf full electric pe Autovit?

Cum arata si cat costa cel mai ieftin Volkswagen Golf full electric scos la vanzare pe autovit.ro

Nu a fost greu sa gasim cel mai ieftin model VW Golf full electric. Este vorba despre un model cu anul de fabricatie 2015, al carui odometru arata 32.268 km. Puterea dezvoltata de motorul electric este de 116 cp si este livrata catre rotile din fata prin intermediul unei cutii de viteze automata.

Mai mult, garantia dealerului din Sibiu pentru aceasta masina este de 24 de luni, iar printre dotari mentionam geamurile fata electrice, parbriz incalzit, senzori parcare fata spate, computer de bord, pilot automat, Bluetooth, faruri automate, navigatie GPS sau scaune fata incalzite.

Pretul cerut pe acest automobil este de 16.949 euro, TVA este deductibil si se emite factura. Autonomia acestui model este de 190 km, conform standardelor NEDC. Acum ca ai aflat si pretul, iata si cele 4 lucruri pe care trebuie sa le stii despre VW e-Golf!

VIDEOCLIPUL ZILEI