Cum arata si cat costa cea mai scumpa masina vanduta intr-o licitatie online

Cum arata si cat costa cea mai scumpa masina vanduta intr-o licitatie online

Daca inainte de pandemie, licitatiile de masini erau evenimente mari, acum totul se desfasoara online. Totusi, asta nu inseamna ca nu sunt vanzari. Iata cum arata si cat costa cea mai scumpa masina vanduta intr-o licitatie online.

Pandemia de coronavirus (Covid-19) a schimbat un pic modalitatea in care decurg lucrurile pe care inainte le consideram normale. Un exemplu sunt si licitatiile de masini, care incep sa se desfoasoare in mediul online.

Daca pana acum erau organizate evenimente cu vanzari de masini exclusiviste, iata ca vanzatorii si cumparatorii s-au reorientat si s-au mutat in mediul online. Totusi, asta nu inseamna ca vanzarile au scazut, pentru ca masinile scumpe se vand in continuare. Iata cat costa si cum arata ce mai scumpa masina vanduta la o licitatie online.

Care este cel mai scump model Ferrari vandut vreodata?

Cum arata si cat costa cea mai scumpa masina vanduta intr-o licitatie online

Nu este un secret pentru multi ca cea mai scumpa masina vanduta la o licitatie este un Ferrari. Bineinteles, nu unul obisnuit, vorbim despre un model Ferrari 250 GTO fabricat in anul 1963. Aceasta masina a fost cumparata de David MacNeil, fondatorul WeatherTech, iar cel ce a detinut masina inainte a fost Marcel Massini, un cunoscator dar si colectionar Ferrari.

Citeste si: Cat costa, de fapt, revizia la modele Ferrari sau Lamborghini

Si totusi, ce este atat de special la acest Ferrari 250 GTO? In primul rand, modelul a castigat cunoscuta competitie Tour de France in 1964 si a terminat al pe locul al patrulea cursa de 24 de ore de la Le Mans din acelasi an.

Cu toate ca masina a fost implicata intr-un accident pe circuit, asta nu l-a deranjat pe cumparator sa plateasca 70 de milioane de dolari. Multimilionarul a intrat si in exclusivistul „Club GTO”, din care mai fac parte Ralph Lauren, Rob Walton (Walmart) sau Lawrence Stroll. Totusi, se intampla ca vanzatorul sa se judece cu cumparatorul din cauza unei cutii de viteze!

Marcel Massini, cel care a vandut acest 250 GTO a declarat ca valoarea modelelor o sa continue sa creasca in urmatorii ani si nu va fi o surpriza atunci cand vom vedea unul care se va vinde pentru suma de 100 milioane de dolari.

Ce pret are cea mai scumpa masina vanduta online la o licitatie?

Cum arata si cat costa cea mai scumpa masina vanduta intr-o licitatie online

Ei bine, cea mai cumpa masina vanduta online la o licitatie a fost tot un model Ferrari, deoarece colectionarii le considera unele dintre cele mai bune investitii. Vorbim acum despre un model Ferrari Enzo, un model ce poarta numele celui ce a fondat compania Ferrari.

Ferrari Enzo a fost dezvoltat in anul 2002 si compania a utilizat tehnologie din Formula 1, cum ar fi un discurile ceramice, transmisia automata sau caroseria din fibra de carbon. De designul acestui model s-a ocupat Pininfarina, iar productia a fost limitata la doar 399 de unitati. Pretul la momentul lansarii era de $659.330.

Sub capota gasim un motor V12 de 6.0 litri, ce dezvolta 660 cai putere si 657 Nm. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in doar 3.65 secunde, in timp ce viteza maxima este de 350 km/h.

Si totusi, cu ce pret s-a vandut un Ferrari Enzo la o licitatie online cu doar 2.000 de kilometri la bord? Conform celor de la RM Sotheby’s, un Ferrari Enzo a fost vanduta pentru $2.640.000, cu taxele incluse. Iata ca sunt cumparatori inca interesati de modele sport, insa oficialii au declarat ca au ramas si masini care nu au fost vandute.

Un alt model vandut, la fel de scump la aceasta licitatie a fost un Ferrari 288 GTO produs in anul 1985. Aceasta masina a fost cumparata pentru un pret de $2.310.000. Odometrul acestui Ferrari arata doar 23.555 km, iar automobilul a trecut prin mana a trei proprietari.

VIDEOCLIPUL ZILEI