Cum arata masina Audi construita in 1938 care avea o viteza maxima de 431 de km/h

Audi este una dintre companiile de masini premium cu cei mai multi fani, insa nu toti stiu lucruri interesante despre acest producator. De exemplu, cum arata masina construita de Audi in anul 1938 care era capabila sa atinga o viteza maxima de 431 km/h.

Cum arata masina Audi construita in 1938 care avea o viteza maxima de 431 de km/h

Unele dintre cele mai frumoase modele de masini sunt construite de Audi, iar producatorul german este recunoscut pentru designul celor mai frumoase si celor mai bune interioare de masini.

Insa, mai sunt lucruri surprinzatoare despre Audi. Stiati ca producatorul german a construit in anul 1938 o masina care era capabila sa atinga o viteza maxima de 431 km/h. Iata cum arata acest automobil.

Cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii despre Audi

In primul rand, trebuie sa stii ca fondatorul acestei companie s-a numit August Horch, insa dupa cateva probleme cu asociatii sai, acesta si-a fondat propria companie, iar numele de Audi inseamna „auz” in limba latina.

Citeste si: Cum s-au schimbat logo-urile BMW, Audi si Mercedes-Benz de-a lungul istoriei.

De aproape 80 de ani, Audi face teste de siguranta pentru masinile sale. Bineinteles, aceasta operatiune era destul de complicata, pentru ca nu existau camere de slow motion sau senzori de impact. Inginerii germani pur si simplu impingeau de pe un deal o masina in fata unui grup de oameni pentru a arata cat de rezistente sunt masinile lor. Primul automobil testat a fost un Audi F7.

Sistemul Audi Quattro a revolutionat competitiile de raliu, iar intre anii 1981 si 1986, acestia au dominat cu nenumarate victorii. De asemenea, Audi a castigat de 6 ori la Pikes Peak, intre anii 1982 si 1987.

Audi a fost primul producator care a castigat cursa de anduranta de 24 de ore de la Le Mans cu masini hibrid si diesel. In total, producatorul german a castigat cursa de la Le Mans de 13 ori.

Modelul Audi R8 este construit doar de cei mai experimentati si cei mai buni angajati. Compania are incredere doar in cei mai calificatiti ingineri pentru a construi cea mai rapida masina din gama lor actuala.

Cum arata cea mai rapida masina construita de Audi in 1938?

Chiar inainte de cel de-al doilea Razboi Mondial, Mercedes si Auto Union se aflau intr-o competitie apriga ce avea loc pe circuit. Totusi, Auto Union avea un as in maneca, pe nume Ferdinand Porsche.

Acesta a creat o supermasina pe nume Auto Union Type C Stromlinie, care era propulsata de un motor V16 de 6.0 litri, care dezvolta 560 de cai putere. Ei bine, masina a atins pe Autobahn impresionanta viteza maxima de 431 km/h.

Vestea proasta este ca acest record exista doar in fotografii pentru ca toate modelele au fost distruse. Totusi, Audi a construit o replica a acestei masini respectand specificatiile modelului original.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter