Cum arata, de fapt, criza in domeniul auto. O imagine mai mult decat relevanta. FOTO

Cum arata, de fapt, criza in domeniul auto. O imagine mai mult decat relevanta. FOTO

Pandemia de coronavirus (Covid-19) a provocat un blocaj la nivel mondial, iar industria de automobile pare una dintre cele mai afectate, pentru ca oamenii pur si simplu nu mai ies din case. Iata cum arata criza in domeniul auto, imaginea care prezinta situatia.

Pandemia de coronavirus (Covid-19) pare sa aduca cea mai mare criza de pana acum. Industria auto este cea mai afectata si exista tari, cum ar fi India, in care nu s-a vandut absolut nicio masina in luna aprilie.

O imagine care a facut ocolul pamantului a fost prezentata de cei de la time.com si ne prezinta cum arata criza in domeniul auto.

Unde sunt depozitate masinile care nu se vand?

Este clar ca daca oamenii nu au voie sa mai iasa din case, vanzarile de automobile sunt la pamant. Dar totusi, ce se intampla cu masinile care au fost deja construite? Ce fac producatorii?

Citeste si: Cum arata si cat costa masina care te poate proteja impotriva noului tip de coronavirus (Covid-19)?

Jurnalistii de la Time ne-au prezentat cazul Nissan, a carui vas sosise din Japonia pe 24 aprilie si se pregatea sa descarce 2.000 de automobile noi. Capitanului i s-a ordonat sa coboare ancora la o mila de tarm si sa astepte decizia oficialilor din port. Pe data de 29 aprilie, masinile au fost descarcate in port insa masinile pur si simplu stau parcate. Nimic nu se mai intampla!

Cu cat au scazut vanzarile de masini in Statele Unite ale Americii?

In Statele Unite ale Americii, vanzarile de masini au scazut cu peste 40% in luna martie si zeci de mii de oameni au fost trimisi in somaj. Dealerii nu mai accepta masini si vanzarile de flote s-au oprit pentru ca nici companiile de rent-a-car nu mai au cui sa inchirieze automobile. Vanzarile de masini s-au prabusit si in Romania!

Marea problema este ca majoritatea porturilor de pe Coasta de Est si de Vest din Statele Unite ale Americii, sunt acum pline cu masini. Portul Huneme din California are un surplus de 6.000 de masini, pe langa cele 4.000 de care se aflau parcate in port.

Nu doar Nissan se confrunta cu probleme, pentru ca si Toyota sau Hyundai trec prin aceeasi criza.

Cererea pentru masini noi este asteptata sa scada cu pana la 27% anul acesta, undeva la 12.5 milioane de automobile vandute. Adica cifrele se apropie de criza din 2010. Mai mult, pretul masinilor second hand este esteptat sa scada cu pana la 16% in luna iunie, conform celor de la J.D. Power.

Totusi, exista si vesti bune in aceasta perioada, pentru ca inca se mai gasesc masini care au zacut in depozite. Este si cazul acestui BMW M6, gasit intr-un depozit din America.

VIDEOCLIPUL ZILEI