Cum arata cel mai scump Mercedes-Benz pe care il poti cumpara acum. S-au facut doar doua exemplare

Cand vine vorba de exclusivism, Mercedes-Benz este marca nemteasca ce ofera cele mai frumoase editii speciale ale automobilelor sale. Este si cazul celul mai scump model al producatorului pe care il poti cumpara chiar acum. Doar doua exemplare au fost construite.

Cum arata cel mai scump Mercedes-Benz pe care il poti cumpara acum. S-au facut doar doua exemplare

Mercedes-Benz este definitia luxului, iar multi cumparatori aleg modelele producatorului german deoarece cauta cele mai confortabile masini. Totusi, cei de la Mercedes-Benz sunt cunoscuti pentru exclusivism, iar Maybach este divizia care se ocupa de clientii ce vor sa cumpere automobile extrem de scumpe.

Iata care este cel mai scump model Mercedes-Benz pe care il poti cumpara chiar cum si care a fost produs intr-o editie extrem de limitata, de doar 2 exemplare. Doar sefii de stat isi permit sa il cumpere!

Cand a aparut brandul Maybach?

Compania Maybach a fost fondata de Wilhelm Maybach in anul 1909. Wilhelm a fost director tehnic in cadrul companiei Daimler-Motoren Gessellschaft (DMG) pana in anul 1907. Dupa plecarea de la DMG, acesta a fondat compania Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH alaturi de fiul sau Karl Maybach. In anul 1912 compania a fost redenumita Maybach-Motorenbau GmbH.

Citeste si: Top 7 cele mai scumpe masini din istorie. Absolut toate au fost create in serii limitate

La inceputurile sale, compania fabrica motoare diesel si pe benzina pentru renumitele dirijabile Zeppelin, dar si pentru locomotive. Maybach a construit prima masina experimentala in anul 1919, iar versiunea de productie a fost prezentata la Salonul Auto de la Berlin.

Intre anii 1921 si 1940, compania a produs o varietate de automobile opulente, dar a continuat si productia de motoare diesel pentru vapoare si locomotive.

Intre anii 1940-1945, adica pe timpul de-al doilea razboi mondial, Maybach a construit motoare pentru tancurile naziste Panzer I, II, III, IV, V, Tiger I si II.

Dupa cel de-al doilea razboi mondial, compania a fost redenumida: MTU Friedrichshafen. Daimler-Benz a cumparat compania in anul 1960 si a folosit-o pentru a fabrica editii speciale de Mercedes-Benz ce aveau la baza modelele W108 si W116.

Daimler a readus la viata brandul Maybach in anul 1997, cand a prezentat la Salonul Auto de la Tokyo modelele Maybach 57 si Maybach 62. Dupa cum bine stiti, vanzarile slabe dar si criza financiara din 2007 i-au facut pe cei de la Daimler sa opreasca productia celor doua modele de lux.

In anul 2015, Maybach a fost readusa la viata ca un sub-brand de lux pentru modelele Mercedes-Benz, pentru a rivaliza cu modele precum Bentley Mulsanne sau Rolls-Royce Phantom. Asadar, a luat nastere ramura Mercedes-Maybach, care ofera versiuni de lux ale modelelor Clasa S sau GLS.

Care este cel mai scump model Mercedes-Benz?

Ei bine, atunci cand vorbim despre cel mai scump model Mercedes-Benz este deja clar ca aducem in discutie si sub-brandul Mercedes-Maybach. Cel mai scump model Mercedes-Maybach este S650 Pullman, o versiune produsa in doar doua exemplare.

Vorbim despre o limuzina in adevaratul sens al cuvantului, un vehicul construit pentru sefii de stat care vor un automobil sigur, al carui grad de confort depaseste orice imaginatie. Limuzina de 6.5 metri lungime vine cu un motor V12 si are un pret de un milion de euro.

Oferite intr-o schema de culori ce include argintiu si albastru, limuzina ofera o multime de elemente optionale, care nu sunt disponibile pe celelalte modele ale producatorului german. Una dintre ele este camera video pozitionata in spatele oglinzii retrovizoare, lipita de parbriz, ce ofera posibilitatea pasagerilor sa vada pe unde merge masina exact.

Interiorul masinii ne arata de fapt, de ce masina costa un milion de euro. Usile pentru pasagerii din spate sunt asistate de un motor electric din cauza faptului ca sunt extrem de grele, asadar acestia nu vor depune niciun efort cand le vor deschide. Bineinteles, acestea pot fi inchise din interior la apasarea unui buton.

Alte dotari includ acoperisul panoramic, frigiderul, dar si trei ceasuri pozitionate pe plafon, care arata viteza masinii, temperatura si ora. De asemenea, exista si un geam care separa soferul de pasageri si care poate fi opac sau sa ofere vizibilitate spre parbriz.

Perdelele geamurilor sunt si ele extrem de frumoase si ne confirma incao data, daca mai era cazul, ca acest model face parte din gama de lux. Mai mult, scaunele pentru inca doi pasageri se pot deschide la apasarea unui buton!

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!
Sursa: Mercedes-Benz

Newsletter