Cum arata cea mai scumpa parcare din lume. Valoreaza 35,6 milioane de dolari si e plina de editii limitate Bugatti

Daca te-ai intrebat vreodata cum arata cea mai scumpa parcare din lume, ei bine, astazi avem raspunsul pentru tine. O vizita la sediul companiei Bugatti este raspunsul.

Cum arata cea mai scumpa parcare din lume. Valoreaza 35,6 milioane de dolari si e plina de editii limitate Bugatti

Cea mai scumpa parcare din lume e visul oricarui impatimit al automobilelor, insa cum arata aceasta. Ei bine, dupa parerea noastra, include cele mai scumpe si mai exclusiviste masini, automobile la care nu are acces toata lumea sau chiar automobile unicat.

Bugatti Chiron Pur Sport

La o scurta privire asupra acestor supermasini exclusiviste putem observa editii limitate care ar face invidiosi orice multimilionari din lumea aceasta.

Incepem cum Bugatti Chiron Pur Sport, o editie limitata la doar 60 de unitati, fiecare avand un pret de 3 milioane de dolari. Conform producatorului din Molsheim, Chiron Pur Sport nu a fost construit sa doboare vreun record de viteza, ci a fost construit sa fie imbatabil pe circuit, inginerii concentrandu-se pe abilitatea modelului de a ataca curbele in mare viteza.

Chiron Pur Sport este cu 50 de kilograme mai usor decat varianta standard si ofera un motor W16 de 8.0 litri, capabil sa dezvolta 1.500 de caiputere si un cuplu maxim de 1.600 Nm. Transmisia a fost si ea recalibrata pentru a oferi repriza mai bune, iar turatia maxima a motorului a crescut de la 6.700 la 6.900 rpm.

Bugatti Centodieci

Urmatorul model despre care vorbim este Bugatti Centodieci, o editie limitata la doar 10 unitati ce reprezinta un tribut la Bugatti EB110, un model arhicunoscut al producatorului.

Cu un pret de 6 milioane de dolari, acest model exclusivist ofera un design complet diferit de cel al altor modele moderne ale marci franceze. Sub capota din sticla, gasim acelasi motor W16 de 8 litri, ce dezvolta 1.600 de cai putere si permite masinii sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 2.4 secunde, de la 0 la 200 km/h in 6.1 secunde si de la 0 la 300 km/h in 13.1 secunde. Viteza maxima este limitata electronic la 380 km/h.

Bugatti Super Sport 300+

Mai departe, gasim modelul Bugatti Super Sport 300+ cunoscuta si ca cea mai rapida masina de productie care a atins impresionanta viteza de peste 490 km/h. Productia acestui model este limitata la 30 de exemplare, iar livrarile vor incepe in anul 2021.

Totusi, versiunea de productie va avea o viteza maxima limitata la 440 km/h, ceea ce este oricum impresionant. Pretul unui astfel de exemplar este de 4.6 milioane de dolari.

Bugatti Divo

Bugatti Divo este un alt exemplu al ingeniozitatii inginerilor si designerilor producatorului francez. Productia este limitata la doar 50 de exemplare, iar pretul unui astfel de bolid ajunge la nu mai putin de 5 milioane de dolari. Bineinteles, toate unitatile au fost comandate deja.

Sub capota, gasim motorul W16 de 8 litri, ce dezvolta 1.500 de cai putere si un cuplu maxim de 1.600 Nm. Puterea este livrata prin intermediul unei cutii automate, cu sapte rapoarte. Divo va atinge o viteza maxima limitata electronic la 380 km/h.

Bugatti Chiron Sport

Un alt model din parcarea de vis este Bugatti Chiron Sport. Chiar daca nu are cai putere in plus, aceasta editie ofera numeroase imbunatatiri. Suspensiile au fost gandite pentru o noua strategie de control pentru amortizoare, un nou grad de manevrabilitate, o functie de vectorizare a cuplului care face sa fie distribuit in mod edgal, dar si o greutate redusa cu 18 kilograme.

Mai mult, gasim un stergator din fibra de carbon, roti si invelis al intercoolerului fabricate tot din fibra de carbon, geamul din partea spate a masinii este confectionat dintr-o sticla mai usoara, iar deflectorul de aer este mult mai usor. Pretul este pe masura: 3.6 milioane de dolari.

Bugatti La Voiture Noire

Ultimul model Bugatti despre care vorbim este La Voiture Noire, cea mai scumpa masina noua din lume. Cu un pret de 11 milioane de dolari, acest Chiron exclusivist este un exemplar unicat inspirat de modelul legendar Type 57 Atlantic.

Sub capota, gasim motorul W16 de 8 litri, ce dezvolta 1.500 de cai putere si 1.600 Nm. Conform surselor, acest model a fost deja cumparat, insa producatrul a refuzat sa dea detalii despre cine este norocosul cumparator.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter