Cum arata si cat costa cea mai scumpa masina Ford din lume. Nici macar Ion Tiriac n-ar da atatia bani pe ea!

Cand vorbim despre cele mai scumpe masini din lume, Ford nu apare pe lista. Insa, un model care a facut istorie in industria filmului a fost vandut pentru o suma ridicol de mare. Nici Ion Tiriac nu ar da acesti bani.

Cum arata si cat costa cea mai scumpa masina Ford din lume. Nici macar Ion Tiriac n-ar da atatia bani pe ea!

Ford a facut istorie in lumea automobilelor, insa compania nu se poate lauda cu cele mai scumpe masini din lume. Si totusi, astazi vorbim despre cel mai scump exemplar, care s-a vandut pentru o suma extrem de mare. Nici Ion Tiriac nu ar da acesti bani.

Ford Mustang, cel mai cunoscut muscle car american

Ford Mustang, caci despre aceasta masina vorbim in cele ce urmeaza, a debutat in anul 1964 si de dezvoltarea modelului s-a ocupat celebrul Lee Iacocca. Datorita succesului, Mustang a dat nastere unor modele rivale ca Chevrolet Camaro, Pontiac Firebird, AMC Javelin, Plymouth Barracuda sau Dodge Challenger.

Citeste si: Cum arata cea mai scumpa parcare din lume. Valoreaza 35,6 milioane de dolari

Dupa cum spuneam, prima generatie Ford Mustang a debutat in anu 1964, iar productia a continuat pana in anul 1973. Compania preconiza ca va vinde 100.000 de masini in primul an de productie, insa cererea a uimit pe toata lumea: peste 1 milion de oameni au cumparat un Mustang in primele 18 luni de la lansare.

Incepand cu anul 1969, Ford a introdus o varietate de optiuni pe celebrul muscla car, dar si versiuni ca Mach 1 (model gasit si in colectia omului de afaceri Ion Tiriac), Boss 302 si Boss 429.

A doua generatie Ford Mustang a sosit in anul 1974, iar productia a continuat pana in anul 1978. Lee Iacocca le-a ordonat inginerilor sa construiasca un model mai mic decat prima generatie, care oferea si un consum mai bun. Bineinteles, aceasta decizie a fost luata dupa marea criza de petrol, din anul 1973.

A treia generatie Ford Mustang a sosit in anul 1979, iar productia a continuat pana in anul 1993. Poate cel mai urat model Mustang, a treia generatie folosea platforma Fox, dezvoltata de Ford pentru modele ca Fairmont sau Mercury Zephyr.

A patra generatie Mustang a sosit in anul 1994, iar productia a continuat pana in 2004. Cea de-a cincea generatie a sosit in 2004, iar productia s-a terminat in anul 2014.

Anul 2015, a adus cea de-a cincea generatie, poate si cea mai frumoasa si cea mai importanta. Mustang a devenit un model oferit la nivel global si a fost prezentat simultan, in decembrie 2013, in Dearborn, New York, Los Angeles, Barcelona, Shanghai si Sydney.

Anul 2020, a transformat Mustang-ul intr-un SUV electric.

Mustang, cel mai scump model Ford din lume

Acum, a venit timpul sa vorbim despre celebrul model Ford Mustang condus de Steve McQueen in filmul Bullit. Modelul folosit in productia de la Hollywood s-a vandut la o licitatie pentru incredibila suma de 3.74 milioane de dolari.

Asta il claseaza pe locul 1 ca cel mai scump model Mustang vandut vreodata la o licitatie. Recordul precedent era detinut de un Shelby Mustang GT500 din anul 1967, care s-a vandut pentru suma de 2.2 milioane de dolari.

40.000 de dolari au facut ca acest Mustang sa piarda locul 1 ca cel mai scump muscle car vandut la o licitatie in Statele Unite ale Americii. Pentru cei ce nu stiu, cel mai scump muscle car este un Plymouth Cuda decapotabil, din 1971, care s-a vandut pentru suma de 3.78 milioane de dolari in anul 2014.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter