Combustibilul cu care alimentezi masina o data la 100 de ani

Ar putea fi thoriul combustibilul viitorului? Am putea spune ca da, avand in vedere ca o masina ce foloseste aceasta tehnologie va putea merge aproximativ 100 de ani, fara sa fie alimentata.

Un singur gram de thoriu produce mai multa energie decat 28.000 de litri de combustibil, ceea ce inseamna ca o cantitate de 8 grame ar fi suficienta sa propulseze o masina un secol.

Thoriul, al 90-lea element din sistemul periodic, va fi utilizat pentru a produce caldura, aceasta va genera aburi printr-o turbina, iar presiunea acestora va pune in miscare un generator care alimenteaza motorul.

Practic, este vorba despre un sistem energie calorica-energie mecanica-energie electrica al carui rezultat va fi mult mai eficient si mult mai usor de obtinut decat cel utilizat pe masinile electrice de astazi.

Mai mult, sistemul este foarte sigur pentru mediu si pentru ocupantii masinii deoarece nu va fi nevoie decat de o cantitate infima de Thoriu pentru a functiona, sustin cercetatorii.

Desi Thoriul pare un element nou in industria auto, Cadillac a experimentat deja aceasta solutie. World Thorium Fuel propunea acest element ca pe unul de viitor in industrie.

Recent, compania Laser Power Systems a creat un concept al carui motor functioneaza pe baza de thoriu.

Desi ar putea fi o solutie buna pentru inlocuirea petrolului, Charles Stevens, CEO-ul companiei, a anuntat insa ca masinile propulsate de thoriu nu vor aparea prea curand pe strazi. El sustine ca industria auto nu este interesata de proiect, fiind concentrata pe tehnologia clasica.

 

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter