Colectia de hipermasini a vicepresedintelui din Guineea Ecuatoriala va fi scoasa la licitatie!

Colectie Masini Vicepresedinte Guineea Ecuatoriala

Asta poate fi o veste buna pentru cei cauta o hipermasina in acest moment: peste 20 de vehicule confiscate de la Teodoro Nguema Obiang Mangue, vicepresedintele din Guineea Ecuatoriala, vor fi scoase la licitatie spre finalul acestui an.

Nu avem prea multe detalii despre licitatie dar se pare ca aceasta va fi gazduita de casa de licitatii Bonhams, la Bonmont Golf & Country Club, in Elvetia.

Cel mai important lucru, insa, este ca specialistii din domeniul auto se asteapta ca licitatia sa aduca cel putin 13 milioane de dolari, bani care vor fi directionati catre programele sociale din Guineea Ecuatoriala.

Obiang este un om extrem de bogat si a fost foarte criticat, in ultimul deceniu, pentru deturnare de fonduri guvernamentale.

Oficialul din Guineea Ecuatoriala a fost si proprietarul unei case imense in Franta, cu o valoare de peste 100 de milioane de euro, conac in care a adunat numeroase masini exotice, multe dintre ele confiscate in perioada 2012-2016.

In 2012, autoritatile franceze au confiscat cateva dintre aceste vehicule si le-au scos rapid la licitatie. Printre ele se aflau un Bugatti Veyron Grand Sport, un Maserati MC 12, un Ferrari 599 GTO, un Bugatti Veyron, dar si un Porsche Carrera GT.

Mai mult, in 2016, presa franceza vorbea despre 25 de masini confiscate de la acelasi politician in Elvetia, acestea fiind vehiculele care vor fi scoase la licitatie anul acesta.

Suntem absolut convinsi ca veti fi de acord ca cele mai importante modele din colectie sunt un Lamborghini Veneno Roadster pe comanda, un Koenigsegg One:1 personalizat, un McLaren P1 de culoare galbena si un Bugatti Veyron de culoare albastra.

Lamborghini a construit doar 9 exemplare din modelul Veneno Roadster, fiecare dintre ele plecand de la 4,5 milioane de euro, asa ca e foarte posibil ca modelul lui Obiang sa se vanda la un pret mult mai mare.

Pe de alta parte, versiunea personalizata Koenigsegg One:1 este la fel de rara, fiind construita in doar sapte unitati, motiv pentru care suntem siguri ca va fi extrem de disputata.

Sa nu uitam nici de celelalte masini care vor fi scoase la licitatie, printre ele numarandu-se modele ca Ferrari Enzo, LaFerrari, Aston Martin One-77 sau Ferrari F12 TDF. Impresionant, nu?...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DEFECTIUNI ASCUNSE ALE UNEI MASINI SECOND HAND
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter