City Transformers: masina pliabila numai buna pentru Bucuresti!

City Transformers

Haideti sa ne imaginam un film scurt. Bucuresti. Ora diminetii. Pleci spre birou. Dupa doua ore de condus, nervi, injuraturi de la prima ora - ceea ce nu ar fi recomandat, dar cateodata chiar simti nevoia sa spui tot ce ai pe suflet legat de traficul din capitala - si mult mult stres. Ajungi la birou si vrei sa parchezi masina, dar nu exista niciun loc de parcare asa ca mai dai cateva ture pana gasesti unul bun. Nu numai ca ai intarziat 30 - 40 de minute de la munca, dar te mai si gandesti daca nu cumva era locul cuiva acolo. Ok… ai lasat numarul de telefon pe bord, dar daca esti intr-o sedinta importanta din care nu poti sa iesi daca esti sunat?

Cred ca pentru multi dintre noi povestea suna asa in fiecare dimineata. Asa mi se intampla si mie la fostul job. Si erau momente in care nu aveai decat sa o parchezi neregulamentar. Cine poate sa mearga la birou cu metroul si are statie de metrou prin zona este fericit. Cine nu… foloseste masina.

Cum ar fi sa poti sa-ti pliezi masina? Eu m-am gandit de foarte multe ori la asta, dar cum nu ma pricep… am zis sa-i las pe oamenii care chiar stiu ce fac sa construiasca ceva asemanator.

Citeste si: Trotineta de la Yamaha prezenta la Salonul Auto de la Tokyo 2017

City Transformers - masina electrica cu nume de film cu roboti - nu ocupa foarte mult loc atunci cand o parchezi: doar atat cat poate ocupa si o motocicleta. Te-ai urcat in City Transformers-ul tau electric, ai ajuns la birou si ai gasit un loc de parcare foarte ingust? Nu-i nicio problema. Tot ce trebuie sa faci este sa apesi pe buton si masina isi modifica ampatamentul: de la 1.48 metri la sub un metru. Este o masina gandita de israelienii care afirma ca intretinerea duce la 1 euro pentru fiecare suta de kilometri.

Masina dispune de aer conditionat si poate transporta - in conditii maxime de confort - doua persoane. Viteza maxima la care poate sa ajunga aceasta este de 90 de kilometri/h daca nu este pliata. Daca este pliata, viteza maxima cu care o puteti conduce este de 30 de kilometri/h. Dupa cum ne putem da seama, masina asta e un fel de vesta de salvare pentru orase. Nu cred ca e o idee buna sa o iei cu tine daca vrei sa bati un drum care incude si o autostrada, dar pentru drumurile dintre casa si birou poate sa fie cea mai inteleapta alegere.

Masina are o greutate de 450 de kilograme cand nu are baterii si este fabricata dintr-un numar de 1000 de componente. Ca sa va dati seama de diferenta dintre City Transformers si o masina normala, cea normala este fabricata din peste 30.000 de componente.

Cum credeti ca v-ar sta in aceasta masina magica? Eu as cam vrea una…

Te-ar mai putea interesa:

Isuzu FD-SI Concept: masina de livrare intr-un fagure de miere

Combustie pe baza de hidrogen la autobuze? Unde si cand se va intampla asta...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
HATCHBACK: AVANTAJE SI DEZAVANTAJE
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter