Este noul Chevrolet Corvette ZR1 atat de puternic precum il lauda constructorii?

Articol scris de C. Zanfir , in data de 16 Aprilie 2018

Chevrolet Corvette ZR1 este una dintre cele mai puternice unitati ale producatorului american, insa ceva nu se afla in concordanta. Pentru cei mai pasionati, asa cum a facut acest american, dar si pentru cei ce manifesta pura curiozitate a puterii reale a motorului Chevrolet Corvette ZR1, cea mai indicata varianta ramane cea a testarii efective.

Agregatul noului Chevrolet Corvette ZR1 este cea mai puternica unitate produsa de americani.

Aceasta a lansata oficial la sfarsitul anului trecut si presupune o compartimentare a caroseriei in care intra un propulsor V8 cu compresor mecanic si capacitatea de 6.2 litri.

Desi greu de crezut, valorile indicate de producator rezulta 755 de cai putere si un cuplu de 969 Nm. In acest sens, in comparatie cu cifrele indicate pe fisa tehnica anterioara lansata pe piata in urma cu 10 ani, vorbim despre o crestere de putere de 100 de cai si 100 Nm.

Chevrolet Corvette ZR1 ofera cea mai mare putere dezvoltata de catre americanii de la Chevrolet in toata istoria companiei. Aceasta putere depaseste cu usurinta valorile dezvoltate de marii producatori precum Porsche, Ferrari sau Lamborghini.

Un alt aspect de luat serios in calcul, bineinteles, daca dispunem un buget necesar achizitionarii acestui model, este pretul. Valoarea ceruta de americani pentru ZR1 este de 120.000 de dolari.

Aceasta suma este relativ mica avand in vedere preturile modelelor rivalilor consacrati enumerati mai sus.

In cele mai multe situatii, preturile pentru modelele unitatilor consacrate de la Porsche, Ferrari sau Lamborghini ating sume de doua ori mai mari si valori ale puterii mult mai mici, fapt pentru care modelul ZR1 devine un rival de luat serios in calcul.

Prin urmare, fiind un pret prea mic pentru a fi adevarat, un american a decis sa verifice puterea reala a motorului. Aceasta se presupune a fi de 755 de cai putere si 969 Nm, insa pana la proba contrarie.

Abia iesit din reprezentanta, acesta s-a dus direct intr-un service de tuning pentru a testa masina chiar pe roti. Dupa un lung proces de diagnoza, valorile indicate de dinamometru nu au dezamagit curiosii si proprietarul care traia fiecare moment, acestea indicand 668 de cai putere si 873 Nm.

Putin scazuta, dar in limitele superioare, aceasta putere conduce catre doua concluzii: fie noul Chevrolet Corvette ZR1 inregistreaza o pierdere de putere, fie modelul este mai putin puternic decat declara reprezentantii companiei.

Una peste alta, acest model reprezinta cea mai mare realizare a americanilor de la Chevrolet, faptpentru care si-au consolidat o pozitie bine meritata in clasamentul supercar-urilor consacrate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Trebuie sa recunosc faptul ca, uneori, cand mai uit la masinile moderne imi pun intrebarea "cum ar fi aratat daca ar fi fost construite acum 50 de ani?". Ei bine,...
de - 25 Martie 2019
Tapiteria de piele este una dintre dotarile cele mai cautate de soferii pretentiosi, insa multi au ajuns sa urasca dupa o perioada. Pielea este extrem de pretentioasa si de multe...
de - 25 Martie 2019
Porsche a prezentat recent cea de-a opta generatie a celui mai cunoscut model sport al sau, celebrul 911. Cu o imagine familiara si ceva mai musculoasa, 992 Carrera este propulsat...
de - 25 Martie 2019
Pare greu de crezut, insa e 100% adevarat! Despre cazuri in care soferii au alimentat cu motorina in loc de benzina sau viceversa am mai auzit, dar sa incerci sa...
de - 25 Martie 2019

Cele mai noi anunturi

19500.00 EUR - 25 Martie 2019
18000.00 EUR - 25 Martie 2019
17000.00 EUR - 25 Martie 2019
10.00 RON - 25 Martie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare