Este noul Chevrolet Corvette ZR1 atat de puternic precum il lauda constructorii?

2018 Chevrolet Corvette ZR1

Chevrolet Corvette ZR1 este una dintre cele mai puternice unitati ale producatorului american, insa ceva nu se afla in concordanta. Pentru cei mai pasionati, asa cum a facut acest american, dar si pentru cei ce manifesta pura curiozitate a puterii reale a motorului Chevrolet Corvette ZR1, cea mai indicata varianta ramane cea a testarii efective.

Agregatul noului Chevrolet Corvette ZR1 este cea mai puternica unitate produsa de americani.

Aceasta a lansata oficial la sfarsitul anului trecut si presupune o compartimentare a caroseriei in care intra un propulsor V8 cu compresor mecanic si capacitatea de 6.2 litri.

Desi greu de crezut, valorile indicate de producator rezulta 755 de cai putere si un cuplu de 969 Nm. In acest sens, in comparatie cu cifrele indicate pe fisa tehnica anterioara lansata pe piata in urma cu 10 ani, vorbim despre o crestere de putere de 100 de cai si 100 Nm.

Chevrolet Corvette ZR1 ofera cea mai mare putere dezvoltata de catre americanii de la Chevrolet in toata istoria companiei. Aceasta putere depaseste cu usurinta valorile dezvoltate de marii producatori precum Porsche, Ferrari sau Lamborghini.

Un alt aspect de luat serios in calcul, bineinteles, daca dispunem un buget necesar achizitionarii acestui model, este pretul. Valoarea ceruta de americani pentru ZR1 este de 120.000 de dolari.

Aceasta suma este relativ mica avand in vedere preturile modelelor rivalilor consacrati enumerati mai sus.

In cele mai multe situatii, preturile pentru modelele unitatilor consacrate de la Porsche, Ferrari sau Lamborghini ating sume de doua ori mai mari si valori ale puterii mult mai mici, fapt pentru care modelul ZR1 devine un rival de luat serios in calcul.

Prin urmare, fiind un pret prea mic pentru a fi adevarat, un american a decis sa verifice puterea reala a motorului. Aceasta se presupune a fi de 755 de cai putere si 969 Nm, insa pana la proba contrarie.

Abia iesit din reprezentanta, acesta s-a dus direct intr-un service de tuning pentru a testa masina chiar pe roti. Dupa un lung proces de diagnoza, valorile indicate de dinamometru nu au dezamagit curiosii si proprietarul care traia fiecare moment, acestea indicand 668 de cai putere si 873 Nm.

Putin scazuta, dar in limitele superioare, aceasta putere conduce catre doua concluzii: fie noul Chevrolet Corvette ZR1 inregistreaza o pierdere de putere, fie modelul este mai putin puternic decat declara reprezentantii companiei.

Una peste alta, acest model reprezinta cea mai mare realizare a americanilor de la Chevrolet, faptpentru care si-au consolidat o pozitie bine meritata in clasamentul supercar-urilor consacrate.

Newsletter

Whatsapp