Este noul Chevrolet Corvette ZR1 atat de puternic precum il lauda constructorii?

Articol scris de C. Zanfir , in data de 16 Aprilie 2018

Chevrolet Corvette ZR1 este una dintre cele mai puternice unitati ale producatorului american, insa ceva nu se afla in concordanta. Pentru cei mai pasionati, asa cum a facut acest american, dar si pentru cei ce manifesta pura curiozitate a puterii reale a motorului Chevrolet Corvette ZR1, cea mai indicata varianta ramane cea a testarii efective.

Agregatul noului Chevrolet Corvette ZR1 este cea mai puternica unitate produsa de americani.

Aceasta a lansata oficial la sfarsitul anului trecut si presupune o compartimentare a caroseriei in care intra un propulsor V8 cu compresor mecanic si capacitatea de 6.2 litri.

Desi greu de crezut, valorile indicate de producator rezulta 755 de cai putere si un cuplu de 969 Nm. In acest sens, in comparatie cu cifrele indicate pe fisa tehnica anterioara lansata pe piata in urma cu 10 ani, vorbim despre o crestere de putere de 100 de cai si 100 Nm.

Chevrolet Corvette ZR1 ofera cea mai mare putere dezvoltata de catre americanii de la Chevrolet in toata istoria companiei. Aceasta putere depaseste cu usurinta valorile dezvoltate de marii producatori precum Porsche, Ferrari sau Lamborghini.

Un alt aspect de luat serios in calcul, bineinteles, daca dispunem un buget necesar achizitionarii acestui model, este pretul. Valoarea ceruta de americani pentru ZR1 este de 120.000 de dolari.

Aceasta suma este relativ mica avand in vedere preturile modelelor rivalilor consacrati enumerati mai sus.

In cele mai multe situatii, preturile pentru modelele unitatilor consacrate de la Porsche, Ferrari sau Lamborghini ating sume de doua ori mai mari si valori ale puterii mult mai mici, fapt pentru care modelul ZR1 devine un rival de luat serios in calcul.

Prin urmare, fiind un pret prea mic pentru a fi adevarat, un american a decis sa verifice puterea reala a motorului. Aceasta se presupune a fi de 755 de cai putere si 969 Nm, insa pana la proba contrarie.

Abia iesit din reprezentanta, acesta s-a dus direct intr-un service de tuning pentru a testa masina chiar pe roti. Dupa un lung proces de diagnoza, valorile indicate de dinamometru nu au dezamagit curiosii si proprietarul care traia fiecare moment, acestea indicand 668 de cai putere si 873 Nm.

Putin scazuta, dar in limitele superioare, aceasta putere conduce catre doua concluzii: fie noul Chevrolet Corvette ZR1 inregistreaza o pierdere de putere, fie modelul este mai putin puternic decat declara reprezentantii companiei.

Una peste alta, acest model reprezinta cea mai mare realizare a americanilor de la Chevrolet, faptpentru care si-au consolidat o pozitie bine meritata in clasamentul supercar-urilor consacrate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Masinile electrice au avut o crestere semnificativa in ultimii ani, iar acest lucru va duce la scaderea numarului de vehicule care se deplaseaze pe benzina sau motorina. Acest gen de...
de - 18 Septembrie 2018
Trebuie sa plecam de la un fapt surprinzator, cel putin pentru marca germana: succesul de care s-a bucurat modelul Porsche 911 R, lansat in numar limitat. Masina a oferit fanilor...
de - 17 Septembrie 2018
Producatorii masinilor de top incearca de fiecare data sa vina cu noi modele revolutionare. Daca Audi si Mercedes-Benz ne-au aratat in ultimii ani ca au reusit sa produca masini superbe...
de - 12 Septembrie 2018
Pe langa faptul ca este campion mondial Formula 1 si unul dintre cei mai buni soferi ai generatiei sale, Jenson Button este, de asemenea, si un mare fan auto, cu...
de - 12 Septembrie 2018

Cele mai noi anunturi

4890.00 EUR - 18 Septembrie 2018
21990.00 EUR - 18 Septembrie 2018
11890.00 EUR - 18 Septembrie 2018
21750.00 EUR - 18 Septembrie 2018
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare