Cele mai scumpe ceasuri din lume pe care le poarta doar detinatorii de masini exotice

De la ceasuri de buzunar vintage, pana la ceasurile purtate de celebritati, acestea sunt cele mai scumpe instrumente de masurare a timpului.

Cele mai scumpe ceasuri din lume pe care le poarta doar detinatorii de masini exotice

Masinile exotice si ceasurile de lux merg.... mana in mana. Este o realitate de care si cei mai importanti producatori auto s-au convins, dovada ca majoritatea au inclus in colectiile lor astfel de accesorii.

In acest articol nu vom vorbi insa despre colectiile celor de la BMW, Mercedes sau Ferrari, ci despre ceasuri cu adevarat exclusiviste, a caror valoare este mai mare decat ar castiga majoritatea romanilor intr-o viata. Ceasuri pentru care functia de a arata cat este ora e oricum irelevanta.

Breguet Grande Complication Marie-Antoinette - 28.6 milioane de euro

Daca majoritatea romanilor se uita cu neincredere in vitrinele ceasornicariilor de lux, dupa accesorii ale caror preturi sar de 1000 de RON, aflati ca aceste sume sunt doar maruntisuri comparativ cu ceasurile de colectie. Ganditi-va ca cel mai scump ceas de pe mapamond poate, de exemplu, sustine bugetul unei echipe de fotbal din Romania pe 5 sau chiar 10 ani, ori ca reprezinta echivalentul a 100 de masini Ferrari, 500 de masini BMW sau 3.000 de masini Dacia.

Cel mai scump ceas din lume a avut nevoie de 45 de ani pentru a fi fabricat. Aceasta piesa de colectie a fost comandata de un amant misterios pentru fosta regina a Frantei. Legendarul ceasornicar Abraham-Louis Breguet a inceput fabricarea lui in 1782, insa a fost finalizat abia in 1827 de catre fiul sau. Este un ceas de buzunar facut din aur, iar sticla va permite sa vedeti exact mecanismul din spatele ceasului.

Citeste si: Cei mai scumpi adidasi / sneakers din lume pe care ii poarta doar milionarii

Creatorii acestei bijuterii si-au pierdut insa prea mult timp cu proiectarea, iar Maria Antoaneta nu a mai apucat sa il vada. Regina a fost ucisa prin ghilotinare cu 34 de ani inainte ca ceasul sa fie terminat. Ceasul a fost furat la inceputul secolului al 19-lea dintr-un muzeu din Japonia si a reaparut abia in 2017. Acum se afla expus intr-un muzeu din Los Angeles.

Patek Philippe Grandmaster Chime - 27.6 milioane de euro

Cel mai scump ceas vandut vreodata la licitatie este cu adevarat unic. El are de fapt doua cadrane, unul pe fata, unul pe spatele ceasului, si are nu mai putin de 20 de functii. Tocmai aceste functii au facut sa aduca cei 31 de milioane de dolari platiti pentru ceas la o licitatie din Statele Unite.

Paul Newman Rolex Daytona - 15.5 milioane de euro

Pana la licitatia ceasului prezentat mai sus, recordul pentru cel mai scump ceas din lume i-a apartinut acestui Rolex detinut de celebrul actor Paul Newman. Ceasul a fost comandat de sotia lui, Joanne Woodward, in 1968 si este inscriptionat pe spate cu mesajul "Drive Carefully" (tr. - "Condu cu grija!"), referinta la pasiunea actorului pentru cursele auto. Ceasul a fost scos la licitatie pentru suma de 1.15 milioane de euro, insa a ajuns sa fie achizitionat de un cumparator anonim, prin telefon, pentru 15.5 milioane de euro. Echivalentul a aproape 10.000 de ceasuri Rolex Daytona de serie.

Patek Philippe Ref 1518 In Steel (10.2 milioane de euro)

Doar patru astfel de modele au fost fabricate in 1941, cand a fost lansat, si era la acea vreme singurul ceas de mana care dispunea de calendar si cronograf. A fost vandut la o licitatie in Elvetia, in 2016.

Louis Moinet Meteoris Collection (4 milioane de euro)

Vorbim de asemenea despre o colectie de patru ceasuri, care prezinta pietre pretioase si pietre de meteorit incastrate in cadran. Fiecare meteorit este unic. Spre exemplu, ceasul numit Tourbillon Mars, include un fragment din meteoritul Jiddat al Harasis 479, originar de pe planeta Marte, cu o vechime de 180 de milioane de ani, care a cazut pe Pamant in 2008.

Patek Philippe 5004T (3.4 milioane de euro)

A fost creat special pentru a fi vandut la licitatie si este singurul model din tital al seriei Patek Philippe 5004.

Franck Muller Aeternitas Mega 4 (2 milioane de euro)

Cu 36 de functii speciale si peste 1500 de componente in miscare, acest ceas poate tine ora timp de 1000 de ani inainte de a avea o marja de eroare de peste 5 secunde.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter