Cele mai rezistente 10 masini din lume. Daca ai grija de ele merg si un milion de kilometri

Masinile nu mai sunt facute sa dureze o viata, dar in trecut, producatorii auto faceau astfel de automobile. Iata cele mai rezistenta 10 masini din lume, pe care le poti conduce peste 1 milion de kilometri daca le ingrijesti.

Cele mai rezistente 10 masini din lume. Daca ai grija de ele merg si 1 milion de kilometri

Daca ai grija de ele, masinile pot dura o viata. Totusi, in trecut, producatorii auto faceau masini rezistente ca un tanc si care inca se conduc in ziua de astazi fara nici cea mai mica problema.

Haideti sa vedem care sunt cele mai rezistente 10 masini din lume, pe care le poti conduce lejer peste 1 milion de kilometri, daca ai grija de ele.

Bineinteles, fiind un top 10, nu am reusit sa includem toate modelele pe care le stiti ca fiind durabile. Am incercat sa introducem si alte modele care nu si-au gasit locul in topurile noastre, tocmai pentru a prezenta si istoria altor masini.

Mercedes-Benz W123 (Cobra)

Deschidem acest top cu Mercedes-Benz W123 cunoscut ca si Cobra. Este modelul care a adus compania germana aproape de faliment, pentru ca era una dintre cele mai fiabile masini construite vreodata.

Citeste si: Top 10 masini care au fost construite ca niste tancuri. Toate service-urile ar da faliment daca romanii ar incepe sa le cumpere in loc de BMW, Audi sau Mercedes-Benz

Cobra era atat de fiabila incat nu se strica deloc, iar clientii nu erau nevoiti sa schimbe vreo piese. Acest lucru a produs un adevarat colaps financiar, dar a si consolidat locul Mercedes-Benz pe harta masinilor premium.

Mercedes-Benz a expus la muzeul din Stuttgart, un exemplar W123 ce are la bord nu mai putin de 4.5 milioane de kilometri rulati. Modelul a fost utilizat de un taximetrist.

Toyota Land Cruiser (J70)

Un alt vehicul care isi face loc in acest top este Toyota Land Cruiser (J70). Dovada ca acest model este fiabil este si productia care nu s-a oprit din... anul 1984! Ati citit corect, Toyota inca produce astfel de vehicule. Land Cruiser J70 inca se mai vinde pe pietele din Emiratele Arabe Unite sau Africa.

Land Cruiser J70 a inlocuit un alt model de succes, J40, care s-a aflat in productie timp de 25 de ani. SUV-ul se produce in Portugalia si nu mai este oferit in Europa, din cauza emisiilor.

Audi A8 (D2)

Prima generatie Audi A8 este si ea una dintre cele mai rezistente masini. Un lucru pentru care este faimoasa: caroseria din aluminiu! Masina are o caroserie din aluminiu, ceea ce inseamna ca nu o sa vedeti urme de rugina, dar si ca este usoara.

Modelul foloseste platforma D2 dezvoltata de Grupul Volkswagen si in anul 1997 a introdus pentru prima data pe o masina care era produsa in series, sistemul ESP pentru masini cu tractiune integrala.

Subaru Outback

Stim ca Subaru face masini fiabile, insa modelul Outback duce la alt nivelul cuvantul fiabilitate. Prima generatie Outback a fost introdusa pe piata in anul 1994, iar productia s-a terminat in anul 1999. Cu toate acestea, modelele sunt inca vazute pe strazi si au depasit lejer 1 milion de kilometri.

Sub capota, gasim un motor de 2.2 litri, pe benzina, folosit si de a doua generatie Legacy.

Omul care a dus vanzarile Subaru Outback in top a fost Paul Hogan sau Crocodile Dundee. O campanie care a costat peste $20 milioane a facut ca vanzarile sa depaseasca asteptarile.

Land Rover Defender

Land Rover Defender reprezinta un simbol al Marii Britanii si si-a castigat reputatia ca fiind una dintre cele mai rezistente SUV-uri din istorie. Modelul a debutat in anul 1983, iar designul a ramas neschimbat de-a lungul anilor.

2 milioane de astfel de SUV-uri au fost construite, iar ultimul exemplar a iesit din fabrica in anul 2015.

Toyota Corolla

Toyota Corolla este cel mai bine vandut model din lume. Acesta este un semn ca japonezii fac ceva foarte bine, fiabil si indestructibil, daca vorbim despre modele mai vechi.

Corolla si-a castigat reputatia ca o masina foarte fiabila in anii 1970 si 1980, mai ales in Statele Unite ale Americii, intr-o perioada cand ceilalti producatori construiau masini proaste.

Chevrolet Suburban

Chevrolet Suburban este si el un simbol american dar si o masina durabila ca un tanc. Vedem acest SUV in majoritatea filmelor vechi si mai mult ca sigur, acele masini inca mai circula si in ziua de astazi.

Suburban a mai primit si un premiu inedit: a aparut in 1,750 de filme si seriale, de la debutul sau din 1952.

Volvo P1800

Volvo P1800 este clar una dintre cele mai frumoase masini construite vreodata, dar si una dintre cele mai durabile. Masina favorita a actorului Roger Moore din seria „Sfantul”, P1800 de ramane un simbol al ingineriei suedeze.

Irv Gordon este si omul care ne-a aratat rezistenta acestor modele, deoarece si-a condus propriul P1800 peste 5 milioane de kilometri. El detine si un record in Guinness Book.

Ford Crown Victoria

Ford Crown Victoria. Cum nu stiti ce model este acesta? Tineti minte taxiurile galbene, dar si masinile de politie din filmele americane ale copilarieri? Ei bine, acelea erau modele Crown Victoria.

Nici nu mai este cazul sa spunem, insa modelul american si-a castigat reputatia ca fiind o masina fiabila si aproape indestructibila, care inca mai este condusa si in zilele de astazi.

Fiat 500

3.4 milioane de exemplare au iesit pe piata fabricii intre anii 1957 si 1975, iar multe dintre aceste inca sunt conduse pe micile stradute din Italia. Modelul nu avea nevoie de un motor mare si folosea unul de 0.5 litri, in 2 cilindri.

Fiat 500 masura doar 2.97 metri lungime si a fost considerata una dintre primele masini construite pentru orasele aglomerate.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter