Cele mai nebune reguli de circulatie din lume!

Police

Aveai impresia ca in Romania, Codul Rutier are prevederi ciudate si ca poti lua amenda din nimica toata? Probabil ca da! Insa politistii din Romania nu au pus la cale cel mai ciudat Cod Rutier din lume.

De fapt, daca iti spun ce gaselnite sunt in codurile rutiere din lumea asta… iti vei da seama ca la noi totul e ABSOLUT NORMAL!

 

1. Germania

In Germania poti conduce gol pusca! Si asta pentru ca masina este considerata spatiu privat in care poti face ce vrei! Ciudat este ca daca esti tras pe dreapta de un politist… trebuie sa te imbraci! Altfel… vei fi amendat!

Si mai ciudat este ca desi poti conduce gol pusca, asiguratorii recomanda sa ai sosetele in picioare. In caz contrar, nu iti acopera daunele in caz de accident!

2. Cipru

In Cipru NU ai voie sa mananci sau sa bei cat timp esti la volan! Asta inseamna ca nu poti rontai ceva intre mese pe drum si nici nu poti bea ceva racoritor, oricat de cald ar fi afara! Asa previn ei accidentele!

3. Marea Britanie

3. In Marea Britanie… te poti usura linistit pe marginea drumului fara sa iei amenda. Mare grija, insa: ai voie doar langa roata din spate si cu mana dreapta pe masina! E felul lor de a garanta ca masina aia chiar e ta!

4. Italia

In Italia ai voie sa claxonezi tot drumul daca transporti persoane cu probleme medicale sau persoane ranite. Tot in Italia, e obligatoriu sa ii pui centura de siguranta catelului daca il iei cu masina.

5. China

Chinezii sunt extreme de rigizi cand vine vorba de turisti. Oricat de ciudat ar parea, turistii nu au voie sa inchirieze si sa sofeze masina cat timp sunt in China. Pot folosi taxiuri sau pot inchiria masina… cu sofer cu tot. Si asta deoarece China nu a semnat conventia care stipuleaza folosirea permiselor internationale.

6. Emiratele Arabe Unite

De rigiditate vei da si in Emiratele Arabe Unite. Aaa, si de camile! In primul caz, femeile NU au voie prin lege sa sofeze. Cat despre camile… au prioritate de trecere in intersectii in fata masinilor. Daca faci accident cu… camila… trebuie sa platesti o despagubire substantiala proprietarului.

7. Statele Unite ale Americii

Americanii au si ei ciudateniile lor! In Kentucky, femeile pot conduce in costum de baie. Nu oricum, insa, ci doar daca sunt ranite, sunt insotite de doi politisti dotati cu arma pentru a se putea apara in caz de atac. Este o regula de circulatie veche de un car de ani - a aparut in 1920 si nimeni nu a gasit de cuviinta sa o actualizeze cumva.

Pe de alta parte, in California, femeile nu au voie sa conduca in halat. Cei care au facut regula cred ca femeile astfel imbracate distrag atentia celorlalti soferi! In cazul in care ai de gand sa scoti gorila la plimbare, afla ca o poti face in Minnesota, insa doar pe locul din dreapta! Niciodata pe bancheta din spate!

Daca te pasioneaza vanatoarea - desi sper ca nu e cazul! - trebuie sa stii ca in Tennessee este interzis vanatul dintr-un vehicul aflat in miscare. Exceptia de la regula: scaunul rulant!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter