Cele mai ciudate 10 legi inca in vigoare din lume

Empty Fuel

Iti place sa calatoresti, sa vezi lumea? Atunci nu e deloc o idee rea sa te informezi in legatura legile si traditiile locurilor prin care treci. Nu numai ca nu vei intra in belele, dar unele te pot ajuta sa-ti infrumusetezi vacanta.

Am cules pentru voi cateva legi ciudate si, in acelasi timp, minunate, pe care, aproape sigur, nu le-ati mai intalnit pana acum.

Fie ca iti place ideea de a tine in cada un magar, fie ca vrei sa mananci inconjurat de foc, nu strica sa afli mai multe informatii.

1. Numai un electrician calificat are voie sa schimbe un bec in Victoria, Australia

De cati mecanici e nevoie pentru a schimba un bec? Daca e o vorba despre Victoria, Australia, de nici unul. In al doilea cel mai populat stat din Australia este ilegal sa schimbi un bec daca nu esti electrician profesionist. Se pare ca cei care sfideaza legea pot fi amendati cu pana la... 7 euro!!

2. Locuitorii din Milano sunt obligati sa zambeasca tot timpul, sau sunt amendati

O lege veche din Milano (Italia) spune ca e obligatoriu, daca esti localnic, sa zambesti tot timpul, mai putin la o inmormantare sau intr-o vizita la spital. Cei incruntati au parte de o amenda frumusica.

3. In Florida, este ilegal sa tragi vanturi in public, joia dupa ora 18:00

La ora 17:59, e-n regula. Dupa, vei fi acuzat cu tulburarea linistii publice asa ca, mai bine, da o fuga acasa si fa ce ai de facut in intimitatea propriei bai.

4. In Marea Britanie, este ilegal sa mori in Camerele Parlamentului

A fost votata, in 2007, cea mai ridicola lege din Marea Britanie. Mai mult, un purtator de cuvant al parlamentului a declarat: "Stim cu totii ca nu exista o baza legala pentru aceasta lege, ce nu stie multa lume este ca nu apare nicaieri scrisa".

5. In Oklahoma, este impotriva legii ca un magar sa doarma in cada ta dupa ora 19:00

Nu-i o problema daca un magarus (treaz) se bucura de ceva relaxare in cada baii tale, dupa o anumita ora. Nu mai e la fel de bine daca acelasi magarus a adormit cumva in acelasi loc.

6. In Canada, coform legii, una din fiecare cinci piese de la radio trebuie sa fie interpretata de un canadian

O veste buna pentru fanii lui Justin Bieber, nu prea buna pentru restul dintre noi. O parte importanta a legii audiovizualului din Canada spune ca programele trebuie sa curprinda cel putin o cincime artisti locali.

7. Este interzis de lege sa fii gras in Japonia (Tara ca a inventat Sumo!)

Ati citit bine, e ilegal sa fii gras in Japonia. In 2009, legiuitorii japonezi au stabilit care trebuie sa fie domensiunea maxima a taliei: la barbati peste 40 de ani - 79 de cm, la femei - 89.

8. In Elvetia, este ilegal sa tragi apa la toaleta dupa ora 22:00

Poate vi se pare ireal. Ei bine, nu, este doar ilegal sa tragi apa, intr-un complex de apartamente, dupa ora 22:00, in Elvetia. Guvernul considera acest gest ca fiind "poluare sonora".

9. In Chicago, este impotriva legii sa mananci intr-un restaurant care a luat foc

Nu conteaza cat de buna este pizza pe care o mananci, daca restaurantul e in flacari, este ilegal sa fii acolo!

10. Pe cea mai mare autostrada din Germania este ilegal sa ramai fara carburant... Sau sa mergi pe jos

Ai ramas cumva in "pana prostului" pe autostrada? Nu te invidiem. Iata ce trebuie sa faci: sa tragi pe dreapta, sa ramai in masina si sa claxonezi pentru a-i atentiona pe ceilalti participanti la trafic. Amenda pentru ca i-ai pus in pericol pe ceilalti din trafic este de 80 de euro!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter