Ce salariu are un sofer angajat la Ministerul Sanatatii

Multi romani se intreaba care sunt salariile oficialilor din Ministerul Sanatatii, iar noi avem raspunsul. Cat castiga un sofer angajat la minister.

In aceasta perioada in care tara noastra este greu incercata de epidemia de coronavirus, atentia multor romani s-a indreptat catre Ministerul Sanatatii. Multi s-au intrebat cat castiga medicii si asistentii, ori personalul de pe ambulanta care isi risca zi de zi viata.

Raspunsul este unul simplu in acest caz - prea putin pentru riscurile pe care si le asuma si pentru importanta serviciului lor in aceasta perioada de criza. Altii au fost insa curiosi sa stie cat castiga oficialii din Ministerul Sanatatii, de la conducatorul acestei institutii, pana la ultimul angajat. Pentru aceasta ultima intrebare am cautat raspunsuri. Si le-am gasit!

Soferii de la Ministerul Sanatatii, cei mai prost platiti functionari

Poate ca multi romani aveau impresia ca a fi soferul unui inalt oficial al statului roman este o slujba de vis. Ai ocazia sa conduci masini de zeci de mii de euro, iar slujba este una foarte usoara. In aceeasi masura insa, si salariul este unul foarte mic.

Potrivit unui raport prezentat pe site-ul oficial al Guvernului, functia de sofer este printre cele mai prost platite din aparatul de stat. Reiese din acest raport faptul ca doar asistentii consilierilor castiga mai putin, dar ei lucreaza doar cu jumatate de norma, pentru ca au posibilitatea de a-si lua si alte job-uri. Daca le-am dubla indemnizatia pentru a reiesi o norma intreaga, si ei i-ar depasi pe soferi la incasari.

Sa revenim asadar la soferii din Ministerul Sanatatii, care au in cartea de munca o indemnizatie de aproape 4000 de lei, la fel ca un medic de pe ambulanta. Acestuia i se adauga un spor de periculozitate de 155 de lei, astfel ca venitul brut al unui sofer ajunge la 4118 de lei lunar. Dupa scaderea contributiilor sociale datorate statului reiese ca un sofer ajunge sa ia in mana doar 2400 de lei in fiecare luna.

Citeste si: Ce masini de serviciu au, de fapt, soferii SPP care ii ofera protectie Premierului Romaniei

Ministrul castiga de cinci ori mai mult decat soferul

Evident, ministrul este cel mai bine platit angajat din cadrul fiecarui minister in parte. La Sanatate, seful suprem are un venit de aproape cinci ori mai mare decat al soferului. Astfel, ministrul ajunge la un venit brut de aproape 22.000 de lei pe luna. Scazand contributiile sociale si raportandu-ne la salariul exact al acestuia, reiese un venit net de 12.776 de lei pe luna.

Ministrul este si singurul angajat din cadrul acestui organ de stat care castiga o suma cu cinci cifre. Urmatorul in topul salariilor este secretarul de stat, care, dupa scaderea contributiilor sociale, ajunge sa depaseasca de putin suma de 9.700 de lei.

Privim din nou la celelalt pol si vedem ca, dupa soferi, cei mai prost platiti angajati sunt consilierii debutanti, care abia trec si ei de venitul brut lunar de 4200 de lei. Asta inseamna ca, in mana, abia daca primesc cu 80 de lei mai mult decat soferii. Ar trebuie sa fie fericiti, totusi, deoarece angajatii de la uzina Dacia au fost trimisi in somaj tehnic!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter