Ce s-a ales de masinile distruse de explozia din Beirut

Explozia din Beirut a provocat daune extrem de mari si acum, locuitorii orasului incearca sa recupereze ce mai poti dupa acel incident. Este si cazul proprietarilor de masini care au fost distruse. Iata ce se intampla cu ele si ce pot face cei care au fost pagubiti.

Ce s-a ales de masinile distruse de explozia din Beirut

Explozia din Beirut a fost o mare incercare pentru locuitorii orasului, iar multi dintre ei au pierdut totul in urma incidentului. Totodata, nu uitam nici de automobilele distruse in urma deflagratiei. Iata ce s-a ales de masinile distruse de explozia din Beirut.

Ce daune acopera o asigurare CASCO la o masina?

Inainte sa va explicam ce s-a intamplat cu masinile din Beirut, o sa va spunem ce acopera exact o asigurare CASCO la o masina. Trebuie sa stiti ca persoanele care aleg o astfel de optiune, nu au nicio grija atunci cand sunt implicati intr-o coliziune cu alt autovehicul, pentru ca polita CASCO iti acopera pagubele.

Citeste si: Cele mai sigure masini din lume. Topul actualizat pentru 2020

Mai mult, daunele aparute in urma evenimentelor naturale precum furtune, uragane, alubiuni, ploi torentiale, inundatii, grindina, zapada sau gheata cazuta pe masina, avalansa de zapada, alunecari de teren sau cutremur.

Chiar si evenimentele socio-politice si actele de vandalism sunt acoperite de o astfel de polita, iar proprietarii mai primesc si o masina de schimb, atunci cand automobilul lor se afla in service.

Totodata, in caz ca ai intrat cu masina intr-o apa cu adancimea mare, daunele cauzate sunt acoperite de asigurarea CASCO. La fel si daunele rezultate din urma gropilor de pe carosabil, sau alte daune produse in afara drumurilor publice.

Atunci cand e vorba de daunele determinate de reaua intentie sau „culpa grava”, acestea nu sunt acoperite de asigurarea CASCO, la fel ca daunele survenite in circulatie atunci cand vehiculul nu are ITP la zi.

Ce se intampla cu automobilele distruse de explozia din Beirut?

Daca nu stii ce s-a intamplat, o sa iti spunem ca 2.750 de nitrat de amoniu au explodat in zona portuara din Beirut. Cantitatea de nitrat de amoniu fusese confiscata in uma cu sase ani si era depozitata intr-o hala.

Explozia a fost extrem de puternica si peste 200.000 de oameni au rama sfara locuinta, dupa ce locuintele le-au fost distruse. Chiar si la o distanta de 4 km de epicentrul exploziei, cladirile au fost avariate, iar strazile s-au umplut de cioburi.

Cu toate ca firmele de asigurari ar trebui sa acopere pagubele provocate de deflagratie, se pare ca acestia incearca sa ii fenteze pe proprietarii de masini. Firmele de asigurari dau vina pe autoritati si le spun proprietarilor de automobile ca ar trebui sa ia banii de reparatii de la Guvern.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter