Ce pret si cati cai putere are noul Koenigsegg Jesko, probabil cea mai rapida masina din lume

Koenigsegg Jesko este ultima opera care a iesit din mainile lui Christian von Koenigsegg si, probabil, cea mai rapida masina din lume. Iata ce pret are si cati cai putere poate genera motorul de pe cea mai recenta masina a celor de la Koenigsegg.

Ce pret si cati cai putere are noul Koenigsegg Jesko, probabil cea mai rapida masina din lume

Jesko este ultimul model al celor de la Koenigsegg, iar acest lucru inseamna ca avem de-a face cu o supermasina extrem de puternica. Iata ce pret are si cati cai putere ofera noul Koenigsegg Jesko, probabil cea mai rapida masina din lume.

Cand a debutat si de la ce vine numele noului Koenigsegg Jesko

Koenigsegg a introdus modelul Jesko in anul 2019, la Salonul Auto de la Geneva, iar acesta este succesorul celebrului Agera. Daca Regera este un grand tourer, Koenigsegg Jesko a fost construit avand circuitele de curse in minte, iar forma masinii si elementele aerodinamice „tradeaza” acest lucru.

Citeste si: Christian von Koenigsegg si-a regasit masina din tinerete, o Mazda MX-5!

Probabil va intrebati de ce se numeste Jesko! Ei bine, Jesko von Koenigsegg este tatal CEO-ului companiei, Christian von Koenigsegg, iar masina este un tribut adus acestuia.

Cu toate ca pretul unui astfel de model este foarte mare, asta nu a impiedicat compania sa vanda toate cele 125 de unitati pe care urmeaza sa le produca.

Ce putere ofera si cat costa noul Koenigsegg Jesko

Sub capota noului model al companiei suedeze se afla un motor V8 biturbo, de 5.0 litri, acelasi folosit si pe modelul Koenigsegg Agera. Motorul este construit chiar de cei de la Koenigsegg si dezvolta nu mai putin de 1.281 de cai putere atunci cand foloseste benzina normala si nu mai putin de 1.600 cp si 1.500 Nm cand foloseste bioetanol E85.

Motorul este conectat la o cutie de viteze automata, cu 9 rapoarte, care are o greutate de doar 90 de kg si are o lungime cu 50% mai mica decat cea folosita anterior de compania suedeza, adica una cu 7 rapoarte. Nu avem inca date legate de performantele masinii, dar ne asteptam ca acestea sa fie impresionante.

Koenigsegg Jesko are un pret de pornire de 2.8 milioane de dolari, dar in functie dotarile pe care le vor clientii, acesta creste si mai mult. De exemplu, daca vrei ca viitoarea ta masina sa aiba un exterior din fibra de carbon, atunci trebuie sa platesti 443.000 de dolari, adica pretul unui Lamborghini Aventador S. Chiar si o vopsea speciala te costa 63.000 de dolari, in timp ce culorile clasice sunt oferite gratis.

Bineinteles, o dotare ca jantele din fibra de carbon impreuna cu anvelopele speciale Michelin Cup 2R costa nu mai putin de 110.000 de dolari. Versiunea Absolut a Koenigsegg Jesko poate depasi pretul de 4 milioane de dolari.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Sursa: Koenigsegg

Newsletter