Ce masini de serviciu au, de fapt, soferii SPP care ii ofera protectie Premierului Romaniei

Iata ce masini se afla in garajul SPP (Serviciul de Paza si Protectie), compania care asigura securitatea inaltilor demnitari romani, printre care Premierul Romaniei sau Presedintele.

Ce masini de serviciu au, de fapt, soferii SPP care ii ofera protectie Premierului Romaniei

Serviciul de Paza si Protectie este fara indoiala cea mai bine dotata companie de paza din Romania. Masini de milioane de euro se afla in garajul companiei care asigura securitatea inaltilor demnitari romani.

Toate sunt cumparate din banii contribuabililor, pentru ca SPP isi construieste bugetul din banii publici. Sa vedem asadar pe ce masini dam noi, romanii, banii, pentru ca alesii nostri sa se bucure de tot confortul in traficul infernal din Bucuresti.

Soferii SPP conduc bolizi de zeci de mii de euro

Soferii SPP se bucura poate de unele dintre cele mai bune conditii de munca din Romania. Conduc zi de zi bolizi de zeci de mii de euro, remuneratia este pe masura, iar stresul nu este chiar foarte mare.

Sa fim seriosi, nivelul terorist la noi in tara nu prea le justifica slujbele. Este insa o companie fara de care o tara nu poate exista. Ofera protectie inaltilor demnitari romani, dar si demnitarilor aflati in vizita de lucru in tara noastra.

Citeste si: BMW Seria 5 (G30) Carbon Edition

De serviciile SPP se bucura si Premierul Romaniei, care poate fi vazut la vizitele sale in tara escortat de un adevarat pluton de bodyguarzi. Acestia se bucura probabil de "nava amiral" din flota SPP, BMW Seria 5 G30.

Bolidul a ajuns in garajul Serviciul de Paza si Protectie in urma cu aproape patru ani, dar nu este unul obisnuit. Ca si cele de serie, modelul SPP are un motor V8 care produce 523 de cai putere si accelereaza pana la 100 km/h in mai putin de cinci secunde. Cel mai interesant aspect este insa scutul antiglont de care beneficiaza.

Ce alte masini se mai afla in garajul SPP

BMW Seria 5 G30 este vedeta intr-un garaj de altfel extrem de exclusivist al celor de la SPP. In 2016, serviciul de paza a cumparat un numar total de 128 de masini, costul total al investitiei fiind de 13.436.000 lei, fara TVA, echivalentul la acea vreme a peste 3 milioane de euro.

O astfel de achizitie era absolut necesara, au spus oficialii SPP la acea vreme, pentru ca parcul auto al companiei era extrem de invechit, majoritatea masinilor fiind cumparate inainte de 2007.

In urma unei licitatii publice, au fost alesi patru castigatori, care apoi au alimentat garajul SPP. Marele castigator a fost Porsche Romania, care a pus mana pe jumatate din acesti bani. A urmat Renault, care a incasat si ea aproape un milion de euro, apoi BMW, cu jumatate de milion de euro. Cea de-a patra companie a fost Tiriac Auto, care a oferit serviciului modele diverse, de la mai multi producatori.

In caietul de sarcini sunt specificate anumite conditii, printre care si faptul ca o parte dintre masini trebuie sa fie de clasa superioara, trebuie sa aiba o putere minima de 450 CP si o aceleratie de la 0 la 100km/h de maxim 5 secunde. De asemenea, masinile trebuiau sa fie de tip berlina, cu 4 locuri, cu girofar, stroboscop si instalatie de avertizare sonora.

Ulterior, in 2018, Serviciul de paza si protectie a lansat o noua licitatie pentru achizitionarea a 3 modele blindate, printre care se afla si masina folosita acum pentru protectia Premierului Romaniei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter