Afla ce fac soferii bucuresteni la volan!

Strada aglomerata

Stim cu totii ca soferii din Bucuresti isi cam fac singuri dreptate in trafic. Asta si pentru ca este o misiune riscanta sa conduci in capitala. Dincolo de asta, soferii bucuresteni isi cam fac de cap la volan.

De exemplu, bucurestenii recunosc ca au parcat adesea in loc nepermis dupa ce au cautat cu disperare un loc de parcare. Aproape jumatate dintre soferi recunosc ca s-au certat la cutite cu alti participant la trafic sau unii chiar ca au avut un conflict fizic cu alti soferi… pentru un loc de parcare. Ca asa e in jungla urbana, nu? Unde mai pui ca lipsa locurilor de parcare este una dintre marile probleme ale Bucurestiului alaturi de aglomeratie si infrastructura cu probleme.

Peste 60% dintre soferii bucuresteni au probleme in a gasi un loc de parcare la serviciu sau chiar acasa. Cel mai mare cosmar al soferilor il reprezinta centrul capitalei: trafic bara la bara si locuri de parcare prea putine pentru numarul mare de masini. Asa ca multi dintre bucuresteni, adica jumatate, aleg sa foloseasca serviciul Uber sau transportul public daca se deplaseaza in zone cu probleme - adica foarte aglomerate si cu putine locuri de parcare.

Citeste si: In 2018, Marea Britanie va scapa de aglomeratia din trafic! Cum vor reusi asta?

Bucurestenii cred ca daca vrei, poti. Asa ca solutia tuturor problemelor lor ar fi investitia in infrastructura si incurajarea transportului public, al mersului cu bicicleta si, de ce nu, folosirea serviciului Uber.

In Bucuresti, peste 1 milion de masini se chinuie sa se strecoare in trafic si sa prinda unul dintre cele doar 200.000 de locuri de parcare. Asta inseamna ca sunt nu mai putin de cinci masini pe un singur loc de parcare. Asta transforma Bucurestiul in cel mai aglomerat oras din Europa si plaseaza capitala Romaniei in Top 5 cele mai aglomerate orase din lume. E ceva... daca ne gandim ca in topul asta intra si marile metropole din Statele Unite ale Americii.

Unii dintre bucuresteni si-au invatat, insa, lectia. Daca nu au ales transportul public - si el sufocat de numarul mare de masini mai ales la orele de varf - atunci merg cu bicicleta la munca. Si, unii care vor confort, au ales sa foloseasca seviciul Uber. Vreo 300.000 de bucuresteni apeleaza la acest serviciu care a ajuns pe piata din capitala Romaniei la inceputul lui 2015.

Interesant este ca oamenii nu folosesc serviciul pentru a ajunge la destinatie, ci doar pana la o statie importanta de autobuz sau la o gura de metrou. Ceea ce nu este deloc rau, daca ne gandim putin.

Te-ar mai putea interesa:

Cele mai aglomerate 5 drumuri din Romania

Cate locuri de parcare sunt disponibile in Bucuresti? Iata cate automobile parcheaza in fiecare zi...

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
OFF-ROAD: 6 SFATURI PENTRU A CONDUCE IN SIGURANTA
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter